Hoe lang duurt het om dak te isoleren?

Hoeveel tijd moet ik rekenen om mijn dak te isoleren?

Je wil je dak isoleren, een goed idee. De subsidies zullen gaan verminderen en deze investering zal je enkele voordelen opleveren. Financieel, want je factuur gaat naar omlaag. En comfort, de thermostaat kan misschien wel een graadje minder staan en toch voel je dezelfde warmte in huis. Neem je tijd om alle opties van dakisolatie eens te overlopen. Er zijn er heel wat. De twee voornaamste zijn glaswol en PIR platen.

Glaswol om je zolder te isoleren

Afhankelijk van de houten balken zal je je glaswol op maat moeten snijden. Zodat het tussen de balken van je dak past. Glaswol kan lastig zijn om te snijden, niet qua materiaal, wel dat het wol los komt en overal zal rondvliegen. Als je het glaswol in zijn geheel kan laten dan is dit een ideale oplossing en ben je er misschien wel op enkele dagen vanaf. Bij isolatie.be is er heel wat keuze in glaswol aan interessante prijzen. Online bestellen en je hebt het ook nog eens snel in huis. Begin aan de isolatie, indien gewenst met hulp van iemand. Met twee gaat de klus nog eens zo snel vooruit en met twee weet je meer. Zorg dat het glaswol goed vast komt te zitten tussen de balken. Het moet wat spannen tussen het hout zodat het niet opnieuw loskomt.

PIR platen voor de zolder

Een andere optie zijn PIR platen. Deze zijn volledig vast en in zijn geheel te gebruiken. Enkel bij eindstukken te zagen op maat. Met tand en groef kan je deze makkelijk in mekaar plaatsen. Het is ook aan te raden dit met twee mensen te doen, om het wat vlot te laten verlopen. Met goed materiaal is dit makkelijk door te snijden en kan je de PIR platen op de balken bevestigen. Met schroeven vast boren en ze zullen niet meer los komen. Verder heeft dit geen afwerking meer nodig, het kan voor een zolder zo ook goed zijn.

Welke optie je ook kiest, kijk goed naar de R-waarde, deze zal ook de hoogte van terugbetaling bepalen als je de isolatie zelf koopt en ook zelf plaatst. In ieder geval is het altijd een goed idee om je zolder te isoleren. Om de warmte in je huis en meer centen in je portefeuille te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *