Hoe moet je isoleren?

In ideale omstandigheden moet de woning volledig geïsoleerd zijn. Dat wil zeggen dat je muren, dak en vloeren allemaal van isolatie moeten voorzien zijn om een optimaal resultaat te behalen. Als er nog ergens koudebruggen bestaan, dan zal de warme lucht langs daar altijd nog kunnen ontsnappen Zeker bij bestaande woning is dit belangrijk, want daar is er vaak nog geen isolatie aanwezig. Nieuwbouw heeft vaak wel al isolatie, omdat de wet dit zo aangeeft om bij het bouwen van een nieuwe woning isolatie te voorzien.

Elk deel een ander materiaal

Elk deel van het huis vraagt een ander soort materiaal. Informeer je hiervoor in je lokale vakhandel of lees enkele artikelen hier op isolatie.be. Het aanbod van isolatiematerialen die hier te koop staan zijn voldoende om vele delen van een woning te isoleren. Hier koop je met korting, dus je kan nog twee keer besparen: Op de eindfactuur, maar ook met de subsidies en belastingvoordeel die nog tot eind dit jaar loopt.

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste materialen te hebben. Niet enkel bij het plaatsen zal dit veel vlotter gaan, maar ook naar de toekomst toe is een duurzame oplossing de beste en de enige geschikte oplossing. Nu isoleren om binnen enkele jaren te moeten merken dat het materiaal al beschadigd is of niet voldoende is, zou zonde zijn. Met voldoende advies en de vakkennis die we hier bij isolatie.be kunnen aanbieden, moet jij in staat zijn van je niet-geïsoleerde woning een super geïsoleerde woning te maken. De verwarming zal een graadje lager kunnen en de energiefactuur zal ook een lager bedrag tonen. In elk opzicht is isoleren een voordeel, zowel op korte termijn als lange termijn.

Hoe isoleren? Dat verschilt

Er zijn zoveel verschillende materialen, dat je bij elke soort een handleiding nodig hebt bij het plaatsen. Een zolder isoleer je anders dan een muur bijvoorbeeld. En je vloeren dat is ook weer iets anders. Elk heeft zijn specifieke manier van isolatie plaatsen en het materiaal heeft andere eigenschappen. Daar moet je dan weer goed op letten om de juiste R waarde te hebben en voldoende isolatie te voorzien. Bij isolatie.be kunnen wij jou helpen om de geschikte keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *