Je huis binnenin isoleren

Je leest het de laatste tijd overal, isolatie voor je dak, zolder, muren enzovoort. Maar ook binnenin kan je je woning isoleren. Plafonds, vloeren en valse wanden kan je nog eens extra isoleren. Het is zeker aan te raden dit te overwegen, want elke extra isolatie zal je op termijn geld besparen. Een super geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je de thermostaat niet zo hoog moet zetten, want de warmte kan veel moeilijker weg, dat moet al een doel op zich zijn.

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend om een bestaande vloer op te breken en daar isolatie onder te plaatsen. Maar als je een nieuwe woning wil kopen en enkele renovatiewerken wil doen, dan kan je dit wel overwegen. PIR platen of glaswol gebruiken en plaatsen op een bestaande vloer. Maak eventueel gebruik van een houten skelet, plaats daar de isolatie in en plaats daar de nieuwe vloer op. Het is maar een idee, maar wel een makkelijk te verwezenlijken idee. Het is dus niet enkel de zolder vloer die je kan isoleren op deze manier, maar ook de andere verdiepingen van je woning. Tussen je woonkamer en de slaapkamers en mogelijk nog een twee verdiep. Alweer met het idee om de warmte zoveel mogelijk in de ruimtes te houden.

Ook muren kan je binnenin nog extra isoleren. Niet hetzelfde zoals een spouwmuur, want binnenmuren hebben vaak geen tussen ruimte. Je kan hier gebruik maken van een valse wand tegen de muur. Tussen de wand en de muur gebruik je dan isolatieplaten. Welke soort, kan je zelf afwegen. Afhankelijk van de prijs en het nut kan je je budget opmaken. Een valse wand kan trouwens ook mooi ogen, daar bestaan heel wat verschillende mogelijkheden is, zelfs dat je er geen werk meer aan hebt om te behangen of te verven.

Hetzelfde met een plafond te isoleren. Als je overweegt een nieuw plafond te plaatsen, maak dan automatisch de bedenking om er eerst isolatie bij te plaatsen. Het kleine beetje extra werk om de isolatie te plaatsen zal niet opwegen tegen het rendement dat je er achteraf weer zal uithalen. Opnieuw kan de thermostaat op een lagere stand gezet worden. Het soort isolatie om een plafond te isoleren is opnieuw afhankelijk van je budget en van je eigen voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *