XPS plaatsen en PIR plaatsen: Hoe doe je dat?

Het belang van goede isolatie: PIR en XPS

Als je een nieuw huis laat bouwen of energie wilt besparen in je bestaande woning, is het verstandig te kiezen voor een goede isolatie van je woning. De mogelijkheden op het gebied van isolatie zijn echter eindeloos. Welke isolatiemethode kun je het beste kiezen? Als je gaat voor kwaliteit, is PIR plaatsen of XPS plaatsen een uitstekende keuze. Maar wat zijn dit precies voor materialen? PIR (ofwel: polyisocyanuraat) is een kunststof die speciaal gemaakt is als isolatiemateriaal. Deze kunststof heeft een hoge isolerende waarde en is goed te gebruiken voor isolatie van platte daken of spouwmuren. XPS (ofwel: geëxtrudeerd polystyreen) is een hardschuim, gemaakt van aardolie. Net als PIR betreft het een kunststof isolatiemateriaal in plaatvorm met een bovengemiddeld hoge isolatiewaarde.

Verschillen PIR en XPS

De keuze maken tussen PIR plaatsen of XPS plaatsen, kun je pas maken als je weet wat de verschillen tussen beide materialen zijn. PIR biedt een hoger rendement per m² dan XPS. Tevens is PIR-isolatiemateriaal een stuk brandwerender dan XPS-platen. Mede hierom is XPS goedkoper dan PIR. Maar PIR heeft daarentegen weer als voordeel dat de PIR-platen dunner zijn en beter op elkaar aansluiten dan XPS. Hierdoor besparen PIR-platen meer ruimte en kunnen ze eenvoudiger en sneller geplaatst worden.

De voordelen van isoleren met PIR en XPS

PIR plaatsen of XPS plaatsen heeft tal van voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Zowel PIR als XPS heeft een hogere isolatiewaarde dan andere isolatiematerialen. Dit levert natuurlijk een grotere energiebesparing op.
  2. De platen nemen weinig ruimte in en zijn, mocht dat nodig zijn, altijd demonteerbaar.
  3. Zowel PIR- als XPS-platen zijn eenvoudig aan te brengen.

Kies ook voor PIR- of XPS-isolatie

Als je een hoge isolatiewaarde wenst en het materiaal snel wilt kunnen plaatsen, dan kies je dus voor PIR of XPS. Kijk nu op de website van Isolatie.be naar de mogelijkheden die er zijn met deze materialen.

Bij Isolatie.be kun je voordelig isolatiematerialen aanschaffen, ben je verzekerd van de beste kwaliteit en mag je een hoog serviceniveau verwachten. Graag tot ziens op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *