Isolatie premies in 2017

isolatie premies

De wetgever dringt het aantal isolatiepremies drastisch terug. Toch kan je nog steeds een isolatiepremie verkrijgen voor isolatiewerken die je zelf uitvoert aan het dak of de zoldervloer, althans onder bepaalde voorwaarden. Wij leggen graag een en ander uit.

Isoleren dak- of zoldervloer

Bij het isoleren van een dak- of zoldervloer kan je een isolatie premie verkrijgen, ook wanneer je de werken zelf uitvoert. Er moet wel gekozen worden: of een premie voor dakisolatie of een premie voor vloerisolatie – maar niet beiden. Bovendien kan je de premie voor zoldervloerisolatie enkel verkrijgen indien het gaat om een onverwarmde zolder. Ook moet de woning al voor 1 januari 2006 aangesloten geweest zijn op het elektriciteitsnet, waardoor de premies niet gelden voor nieuwbouwwoningen.

De premie is afhankelijk van de Rd-waarde van het isolatiemateriaal:

  • Rd-waarde 3,5 – 3,99 m²K/W: € 3/m²;
  • Rd-waarde 4 – 4,49 m²K/W: € 3,5/m²;
  • Rd-waarde ≥ 4 m²K/W: € 4/m².

Hoe kan je deze premie aanvragen?

Het aanvragen van de premie dient te gebeuren bij de netbeheerder (Eandis/Infrax). Je zal een kopie moeten bezorgen van alle facturen. Deze facturen moeten een aantal verplichte vermeldingen bevatten, waar wij in deze webshop uiteraard rekening mee houden. Contacteer ons voor meer informatie.

Merendeel van de premies van toepassing op werken door aannemers

De isolatiepremies worden steeds verder teruggedrongen. In de meeste gevallen kan een isolatie premie enkel nog indien de werken uitgevoerd worden door een (erkende) aannemer. Het gaat bijvoorbeeld om premies voor het isoleren van een bestaande buitenmuur, premies voor spouwmuurisolatie, premies voor kelderisolatie en de premie voor hoogrendementsglas. Voer je deze werken zelf uit, dan kan je geen aanspraak maken op een isolatiepremie van de netbeheerder.

Wil je toch nog genieten van een premie wanneer je zelf isolatie plaatst? Dan kan je beter niet wachten, want deze premies zullen vanaf volgend jaar (2018) dus nog verder teruggedrongen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *