Advies

Met behulp van deze pagina proberen we je te begeleiden in de keuze van isolatiemateriaal. Wij kunnen je echter ook persoonlijk van dienst zijn. Contacteer ons gerust voor advies.

Wat wil je weten?

Wat is het verschil tussen Glaswol, PIR en XPS?
Wij bieden verschillende soorten isolatie aan, namelijk Glaswol rollen, Glaswol platen, PIR platen en XPS platen. Glaswol isolatie (rollen of platen) zorgt er voor dat je beschikt over een materiaal dat zowel dienst kan doen als thermische als akoestische isolatie voor je huis. Over het algemeen wordt glaswol het vaakst gebruikt voor het isoleren van hellende daken evenals houten vloeren en binnenmuren. Het is algemeen bekend dat glaswol isolatie hoofdzakelijk binnenshuis wordt geplaatst. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit type isolatiemateriaal snel haar isolatiewaarde verliest op het ogenblik dat ze in contact komt met vocht. Een groot voordeel van glaswol is de relatief lage prijs en het feit dat deze isolatie makkelijk zelf te plaatsen is. Ook is het een relatief milieuvriendelijke isolatie. Het betreft immers recycleerbare isolatie welke wordt gewonnen uit reststoffen. PIR is een type isolatie die in verschillende vormen kan worden toegepast en die er voor kan zorgen dat je huis op meerdere plaatsen op efficiënte wijze kan worden geïsoleerd. Deze platen hebben een zeer hoge brandveiligheidswaarde. Ze zijn ideaal voor het isoleren van een plat dak of een spouwmuur. PIR is een verbeterde variant (hogere isolatiewaarde voor gelijke dikte) van PUR isolatie. XPS is een geëxtrudeerd polystyreen. Het wordt ook wel eens polystyreen hardschuim genoemd. Wanneer je op zoek bent naar geschikt isolatiemateriaal om toe te passen in vochtige omstandigheden kan het aan te raden zijn om gebruik te maken van XPS isolatieplaten. Het betreft hier een bijzonder populair isolatiemateriaal om toe te passen bij met name dakisolatie (aan de buitenkant), maar daarnaast wordt ze eveneens vaak ingezet als kelderisolatie. De drukvaste eigenschappen waar XPS isolatieplaten over beschikken zorgt er bovendien voor dat ze eveneens uitstekend geschikt zijn om vloeren mee te isoleren.
Welke R-waarde heb ik nodig?
Kort door de bocht: Een hogere R-waarde isoleert beter en zal dus voor minder warmteverlies zorgen. Houd er ook rekening mee dat je van de overheid een isolatiepremie kunt krijgen voor isolatiemateriaal met een R-waarde van minstens 4,5 m²K/W. Technische uitleg: De R-waarde duidt de warmteweerstand aan. De warmteweerstand hangt af van twee factoren: de dikte van het isolatiemateriaal (in meter) en de lambda-waarde. R is namelijk de dikte gedeeld door lambda, of R = d / lambda. Hoe dikker je isolatie en hoe beter het isoleert, hoe meer warmteweerstand er dus zal zijn en hoe hoger je R. Deze waarde is ook heel belangrijk bij de aanvraag van subsidies. Geraak je er zelf niet zo goed uit? Geen nood, dit is veelal voer voor je aannemer en architect.
Wat is het verschil tussen 1e en 2e keus isolatie?
Tweede keus isolatie is goedkoper. In principe isoleert tweede keus isolatie echter net zo goed als eerste keus. Het verschil zit in de afwerking. Tweede keus isolatie kan bv. dikteverschillen hebben (niet overal even dik) of kan op bepaalde plekken een andere kleur hebben. Als je dat niet erg vindt dan is deze isolatie zeker een aanrader om jouw woning op een budgetvriendelijke manier te isoleren. Of de isolatie 1e of 2e keus is staat vermeld bij de eigenschappen van het product. Ook kan je filteren om enkel 1e of 2e keus te zien. De reden voor de 2e keus staat meestal vermeld bij de details van het product. Enkele mogelijke redenen: niet standaard maten, vervaldatum verstreken, luchtbelletje teveel, beschadiging van folie, dikte verschil, verkleuring door zon
Welk merk moet ik kiezen?
Wij garanderen de kwaliteit van alle merken die wij aanbieden. De keuze van uw merk zal voornamelijk afhangen van uw persoonlijke voorkeur maar wat ons betreft is de kwaliteit van alle merken die wij aanbieden prima.
Ik wil graag advies op maat.
Geen probleem. Stel hieronder kort je vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je vraag uitgebreid te bespreken. Wil je graag telefonisch geholpen worden? Bel ons (014 43 98 67) of geef je telefoonnummer op en dan zullen wij je telefonisch contacteren.