Buitenmuurisolatie

Bij een niet-geïsoleerde woning zal de meeste warmte verloren gaan langs de buitenmuren. Een adequate isolatie is dus absoluut noodzakelijk. Bij een nieuwbouwwoning zal dit al vanaf de beginfase opgenomen zijn in de plannen. Bij woningen die dateren van voor 1970 echter, kan het zijn dat er van isolatie nog geen sprake is. Pas na de oliecrisis begon men volop buitenmuren te isoleren om energie te besparen. Voordien was het plaatsen van isolatie iets wat slechts in beperkte mate gebeurde gezien men vond dat de kosten niet opwogen tegen de opbrengsten. Vandaag wordt daar natuurlijk anders over gedacht en is een goede isolatie zelfs verplicht.

Buitenmuurisolatie

Isoleren aan de buiten- of binnenkant

Wie een woning bouwt zal zowel aan de binnen- als buitenzijde van de woning isolatie voorzien, maar wie koopt heeft die keuze niet altijd. Het voordeel van isolatie aan de buitenzijde is de opfrissing van de buitenmuren en de mogelijkheid om te isoleren zonder verlies van ruimte. Helaas zal dit niet altijd kunnen omwille van externe factoren. Wanneer de woning bijvoorbeeld tegen een scheidingslijn is gebouwd, kan er geen isolatie meer aan de buitenzijde geplaatst worden zonder over de lijn te gaan. Isolatie aan de binnenkant kan nagenoeg altijd, maar zal je woonruimte verkleinen. De prijzen zijn afhankelijk van de grootte van je woning. Gratis offertes helpen je alvast een eind op weg en om een goed beeld van de kosten te krijgen.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven