C-waarde

De c-waarde geeft je een zicht op de warmteopname van een bepaald materiaal. Anders uitgedrukt kan je door middel van de c-waarde bepalen hoeveel tijd een materiaal nodig heeft om 1 graad Celsius op te warmen. Doordat dit gelinkt is aan de karakteristieken van een materiaal staat het los van gebruikte hoeveelheden of diktes.

Belang van de c-waarde

Wanneer je aan het bouwen of verbouwen bent, is de c-waarde van groot belang. Een hoge c-waarde geeft aan dat een materiaal traag zal opwarmen. Dat brengt heel wat voordelen met zich mee en is bovendien ook energiebesparend. Vaak zal het natuurlijk ook een invloed hebben op de prijs van het materiaal. Een materiaal met een hoge c-waarde zorgt ervoor dat de warmte in de zomer niet te snel naar binnen komt en in de winter niet te snel naar buiten gaat. Het resultaat is een fris huis in de zomer en een behaaglijke warmte in de winter.

Hoge c-waarde, lage kosten

De besparing die een hoge c-waarde met zich meebrengt zal vooral te zien zijn op de energierekening. Doordat het huis in de zomer fris blijft, is er minder airconditioning nodig om af te koelen. In de winter zal er dan weer bespaard kunnen worden op bijverwarming. Het aanvragen van isolatie offertes geeft alvast een goed zicht op de keuze in materialen met een hoge c-waarde.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven