Als je een dakkapel laat installeren komt hier een heleboel bij kijken. Maar wat je vooral niet moet vergeten is dat het ook voor een dakkapel erg belangrijk is om deze goed te isoleren. Een dakkapel isoleren kan je zelf doen, maar is wel een behoorlijke klus. Het is dan ook aan te raden om hier een vakman voor in te schakelen. Er zijn verschillende manieren om een dakkapel correct te isoleren.
Vooral bij oudere huizen is een dakkapel nog niet geïsoleerd, maar ook voor een dakkapel is het belangrijk deze te isoleren. Je verliest behoorlijk wat warmte door deze uitbouw als je dit niet doet, ondanks dat de rest van je dak wel geïsoleerd is.
Dit is behoorlijk ingrijpend en kan dus beter gedaan worden door een expert. Hier wordt veelal steenwol of glaswol voor gebruikt. Dit materiaal is brandveilig en is in verhouding redelijk makkelijk aan te brengen doordat het zo tussen de dakliggers en de stijlen gestopt kan worden.
Hoewel dit niet aan te raden is, is het dak van de dakkapel aan de binnenkant isoleren soms de enige manier. Het doel is natuurlijk om vocht weg te houden en dan met name in dit geval van binnenuit. Hiervoor kan je dampremmende folie gebruiken. Zoals eigenlijk altijd zo is met het isoleren van een locatie of object is het belangrijk goed op de naden en kieren te letten en deze goed af te plakken.
De zogenaamde wangen, zijden van een dakkapel, moeten ook goed geïsoleerd worden. Dit kan simpelweg door middel van een raamwerk van hout waar isolatiewol tussen kan en vervolgens dampremmend folie er over.
Op Isolatie.be vind je alle informatie over woningisolatie.
Zie 300+ artikelen over isolatie.
Zie ook de veelgestelde vragen.
Het na-isoleren van een huis verbetert het comfort. Er ontstaat een aangenaam binnenklimaat, er is minder vocht en geluidsoverlast. Ook bespaar je op je energienota.
Vergelijk offertes van isolatiebedrijven