Gevelisolatie soorten

Wanneer je er aan denkt om de gevel van je huis te laten isoleren kan je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. In eerste instantie zal je voor jezelf moeten uitmaken of je de isolatie wenst aan te brengen aan de binnen- of buitenkant van het huis. In het eerste geval zijn de mogelijkheden vrij beperkt, maar bij het isoleren van de buitenkant van de gevel zijn er mogelijkheden te over.

Plaatsen van gevelisolatie aan de binnenzijde

In eerste instantie kan je er voor kiezen om de isolatie aan de binnenzijde van de gevel aan te brengen. In dit geval wordt er doorgaans altijd voor gekozen om gebruik te maken van gipskartonplaten. Deze worden tegen de binnenzijde van de gevel aan gekleefd en zorgen er voor dat warmteverlies een halt moet worden toegeroepen. Het is bijzonder belangrijk om er rekening mee te houden dat het aanbrengen van isolatie aan de binnenkant van de gevel doorgaans iets minder interessant is dan het isoleren van de buitengevel. Vooral het feit dat er condensatie kan ontstaan tussen de isolatie en de buitenmuur is een belangrijk nadeel.

Plaatsen van gevelisolatie aan de buitenkant van de gevel

Een andere mogelijkheid die vandaag de dag eigenlijk veel populairder is, is het plaatsen van gevelisolatie aan de buitenkant van de gevel. Op dit vlak beschik je over tal van verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • het gebruik van zogenaamde steenstrips
  • het aanbrengen van een houten gevelbekleding
  • het laten bepleisteren van de gevel
  • het voorzien van gevelpanelen uit metaal of kunststof
  • het plaatsen van een nieuwe buitenmuur
Bij je keuze van het type gevelisolatie is het belangrijk om rekening te houden met het prijskaartje dat er aan verbonden is. Het bepleisteren van de gevel is wat dat betreft financieel het interessantst terwijl het plaatsen van een nieuwe buitenmuur veruit de duurste optie is en tevens ook het meeste overlast met zich meebrengt.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven