Houtaantastende insecten

Het zal je maar gebeuren: een mooie nieuwe vloer gelegd en hij wordt opgegeten door houtvretende insecten. Erg vervelend, maar er zijn manieren om de insectenplagen snel de kop in te drukken.

Hoe beïnvloeden de insecten de warmteisolatie in huis?

Houtaantastende insecten vreten het hout in de woning op waardoor er in de vloer kieren en gaten kunnen ontstaan die zorgen voor een verminderde warmte- en geluidisolatie in het huis. Het is dus belangrijk om vroegtijdig het probleem op te lossen wanneer deze insecten er zijn.

Hoe kan je houtaantastende insecten tegengaan?

Houtaantastende insecten zijn er in vele soorten en maten. Alle insecten kunnen grofweg verdeeld worden over twee groepen: drooghoutboorders en nathoutboorders. De twee soorten behoeven beiden een andere manier van bestrijding. Als je het vermoeden hebt dat er zich houtaantastende insecten in je vloer hebben genesteld, dan is het ten zeerste aan te raden deze vloer vroegtijdig te laten inspecteren en op grond van een professioneel advies een bepaalde strategie toe te passen. Deze strategie valt nader te bepalen door de vakman.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven