Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Koolmonoxide

Een goede woningisolatie van het huis is in vele opzichte gunstig, zowel voor het comfort van de bewoner als voor diens portemonnee. Maar er is iets wat juist meer voorzichtigheid vereist wanneer je je huis goed hebt geïsoleerd: hoe beter de huisisolatie, hoe groter de kans dat koolstofmonoxide (ook wel bekend als koolmonoxide) zich ophoopt in huis.

Wat is koolstofmonoxide?

Normaal gesproken ontstaat er bij verbranding koolstofdioxide, een gas dat niet giftig is, maar wanneer er niet genoeg zuurstof in de lucht aanwezig is, dan noemen we verbranding’onvolledige verbranding’ waardoor er koolstofmonoxide ontstaat in plaats van koolstofdioxide. Koolstofmonoxide is zeer giftig voor het lichaam. De reden dat er ondanks de vele waarschuwen toch nog vele doden per jaar vallen aan een koolstofmonoxidevergiftiging, is dat het gas kleur- en geurloos is, waardoor je het niet doorhebt als je woonruimte volstroomt met het gas. Je wordt langzaam slap, raakt bewusteloos en aan je leven komt al snel een einde als niemand je vindt. Koolstofmonoxidevergiftigingen ontstaan bijvoorbeeld wanneer het gas ongemerkt aan blijft staan.

Hoe kan je koolstofmonoxidegevaar beperken?

Gelukkig is het gevaar voor koolstofmonoxidevergiftiging tot een minimum te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door je huis regelmatig te ventileren met open ramen en deuren. Ook is het belangrijk dat je je gasinstallaties regelmatig laat controleren. Zelf kan je ook op signalen letten van een verslechterde gasinstallatie. Zo geeft een gele in plaats van een blauwe vlam vaak aan dat de gasleidingen vervuild zijn.

 

Offertes van ventilatiespecialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten