Kozijnen van kunststof isolatiewaarde

De isolatiewaarde van een kozijn geeft aan in welke mate het kozijn voorkomt dat warmte verloren gaat. Dit is erg belangrijk gezien een groot verlies van warmte hoge stookkosten met zich meebrengt. De isolatiewaarde is voor ieder materiaal verschillend en wordt uitgedrukt in een U-waarde. Concreet gezien vertelt deze waarde wat het warmteverlies is over de oppervlak van een vierkante meter wanneer het verschil tussen de binnentemperatuur en buitentemperatuur 1 graad Kelvin bedraagt. Het Bouwbesluit heeft vastgelegd dat die U-waarde voor een raam kleiner of gelijk moet zijn aan 4,2. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende eigenschappen van het raam.

Kunststof kozijnen

De U-waarde van kunststof

Kunststof heeft een zeer lage U-waarde en is dus een zeer goed isolerend materiaal voor kozijnen. De U-waarde ligt tussen 1 en 2, afhankelijk van de samenstelling en kwaliteit van het kunststof, de opbouw van het kozijn en de plaatsing. Natuurlijk wil dit niet automatisch zeggen dat ook de U-waarde van het raam tussen 1 en 2 zal liggen. Hierbij speelt ook de beglazing een rol, de dichting tussen kozijn, glas en muur, de ouderdom van het kozijn en de leverancier. De combinatie van deze factoren bepaalt de U-waarde van het raam. Zie ook: kunststof ramen.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven