Warmte isolatie-prestatie

Als een woning wordt geïsoleerd dan is het van belang om te weten hoe goed de isolatie functioneert. Om die reden is er een zogenaamde warmte isolatie-prestatie bedacht.

Wat is de warmte isolatie-prestatie?

Dit getal drukt de prestatie uit die wordt toegewezen aan de eigenschappen van een specifieke constructie en de materialen die daar in verwerkt zijn, om de warmte tussen de twee zijden van de constructie tot het laagst mogelijke te beperken.

Wat betekent dat in simpel Nederlands?

In simpel Nederlands betekent dat dat het een cijfer is dat de capaciteit van de isolatie aanduidt. Als je een bepaalde ruimte isoleert, dan wil je dat de ene ruimte zo warm mogelijk is, en de andere zo koud mogelijk. In de zomer wil je het buiten zo warm mogelijk hebben en binnen zo koel mogelijk, en in de winter geldt dat juist andersom: dan wil je het binnen zo warm mogelijk hebben en buiten zo koud mogelijk. De warmte isolatie-prestatie drukt de mate uit waarin dat lukt, en dus de mate waarin de isolatie doet waar het goed in is: isoleren. Hoe hoger de warmte isolatie-prestatie, hoe beter de isolatie, dus hoe wenselijker die vorm van isoleren is.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven