Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie XPS

XPS betekent eigenlijk geëxtrudeerde polystyreen. In de volksmond wordt er ook wel eens naar verwezen als hardschuim. Dit kunststof isolatiemateriaal is beschikbaar in plaatvorm en dat zowel met of zonder tand en groef. Vaak wordt XPS in één adem vernoemt met EPS, maar dat is ten onrechte. Niet alleen het productieproces van beide isolatiematerialen verschilt, bovendien beschikt XPS ook over een compleet andere structuur in vergelijking met EPS. Vooral mensen die op zoek zijn naar geschikte vloerisolatie om toe te passen in vochtige omstandigheden zullen worden aangetrokken door de unieke eigenschappen waar XPS isolatieplaten over beschikken.

Voordelen van XPS

Wie vandaag de dag vloerisolatie plaatst in huis kiest steeds vaker voor het gebruik van het zogenaamde XPS isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal is zo populair geworden omdat het in nagenoeg alle omstandigheden kan worden toegepast, zelfs onder laminaat. Aan het gebruik van XPS zijn verder nog de volgende voordelen verbonden:

  • Het betreft een drukvast isolatiemateriaal.
  • XPS is waterafstotend en kan bijgevolg uitstekend in vochtige omstandigheden worden gebruikt.
  • XPS is zeer eenvoudig te verwerken.
  • Dit isolatiemateriaal is prima bestand tegen bijvoorbeeld schimmels.
  • XPS heeft een hoge diffusieweerstand van tussen de 150 en 300.

Door te kiezen voor het isoleren van je vloer met behulp van XPS beschik je zoals bovenstaande reeds laat vermoeden dan ook steevast over een uitstekende isolatiewaarde.

Nadelen van XPS

Buiten deze interessante voordelen zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van XPS isolatieplaten. XPS staat er namelijk om bekend brandbaar te zijn. Het moet hierbij wel worden gezegd dat de rook die op deze manier wordt geproduceerd minder schadelijk is in vergelijking met de rook die ontstaat bij het gebruik van PUR. Een tweede nadeel gaat schuil in het kostenplaatje van dit type isolatie. XPS isolatieplaten zijn immers duurder dan EPS. Daar staat wel weer tegenover dat ze voordeliger zijn ten opzichte van PIR of PUR.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten