Dakisolatie buitenzijde

Wanneer je over een plat dak beschikt kan je een keuze maken uit twee verschillende isolatievormen. Je kan dakisolatie bij een dergelijke constructie immers zowel aan de binnenkant als aan de buitenzijde aanbrengen. Dat is uitsluitend het geval wanneer je over een plat dak beschikt. Mensen die een woning hebben met een schuin of hellend dak zijn steeds aangewezen op het gebruik van isolatie aan de binnenkant van het dak. Heb jij wel een plat dak en zou je graag isolatie aan de buitenzijde willen aanbrengen? Wij zetten de voordelen en aandachtspunten van deze vorm van isoleren graag voor jou op een rijtje.

Voordelen van dakisolatie aan de buitenzijde

Het aanbrengen van dakisolatie aan de buitenzijde van je dak brengt verschillende interessante voordelen met zich mee, namelijk:

  • Je dient niet je volledige zolder vrij te maken.
  • Je bent verzekerd van een optimale isolatie wat bij isolatie aan de binnenzijde niet altijd het geval is.
  • De hoofdruimte wordt bij het aanbrengen van buitenisolatie niet beperkt waardoor een aangename leefruimte wordt gecreĆ«erd.
Denk je er met andere woorden ook aan om dakisolatie te plaatsen? In dat geval is het beslist de moeite waard om even de mogelijkheden onder de loep te nemen.

Aandachtspunten isolatie aan de buitenzijde

Het aanbrengen van dakisolatie aan de buitenzijde van je dak brengt dus enkele zeer interessante voordelen met zich mee. Toch is er ook iets waar je zeer aandachtig voor moet zijn. Bij het gebruik van isolatieplaten aan de buitenzijde van je dak is het namelijk zeer belangrijk om een zogenaamd afschot te voorzien. Een dergelijk afschot moet er voor zorgen dat het water dat door het dak wordt opgevangen zich er niet kan manifesteren. Gebeurt dat wel, dan kan dat immers een directe impact hebben op de isolatiewaarde waar je dak over beschikt. Door te kiezen voor speciale afschotplaten kan je dit probleem gelukkig op zeer efficiƫnte wijze voorkomen.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven