Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatieglas

Oudere woningen beschikken vaak nog over ramen met enkel glas. De dikte van je beglazing kan echter een grote invloed hebben op jouw energieverbruik en -factuur. Bij enkel glas gaat er namelijk heel wat warmte verloren. Wil je dit probleem oplossen? Dan is hoogrendementsglas voor jou de perfecte oplossing! Lees er in dit artikel meer over.

Ga snel naar:
Voordelen isolatieglas
Soorten isolatieglas
Hoeveel kost isolatieglas?
Kom in contact met experts!

 

Wat is isolatieglas?

Zoals de naam laat vermoeden, heeft hoogrendementsglas als doel om de isolerende factor van de woning te verhogen. Veel mensen kiezen er voor om woningisolatie aan te brengen in de vorm van bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie, maar houden geen rekening met de aanwezige beglazing. Met isolatieglas kan de warmte in je woning minder ontsnappen.

Wil jij graag meer informatie over isolatieglas? Dan kan je steeds ten rade gaan bij een van onze experts. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met vaklui in jouw buurt!

 

 

Voordelen isolatieglas

Isolatieglas kent heel wat voordelen. We haalden er enkele al kort aan.Hieronder geven we een beknopte uitleg per voordeel:

  • Besparen op energiekosten: allereerst bespaar je dankzij isolatieglas veel energie doordat er minder warmte verloren gaat uit je woning. De warmte die niet verloren gaat, hoeft je CV-ketel niet te compenseren waardoor je dus geld bespaart. De besparing kan eenvoudig oplopen tot in de honderden euro’s op jaarbasis!
  • Wooncomfort verhogen: een ander voordeel is dat je met dubbel glas een hoger wooncomfort kan bereiken. De temperatuur in je woning blijft constanter en er zijn niet langer koude plekken in de nabijheid van je ramen. Daardoor is het prettiger om in deze ruimte te verblijven.
  • Tocht verminderen: een laatste voordeel is dat er minder tocht zal ontstaan door het constantere klimaat in de ruimte. Hierdoor voelt de woonruimte veel prettiger en gezonder aan voor de mensen die erin verblijven.

 

Soorten isolatieglas

Ga je op zoek naar isolatieglas om in je woning te laten plaatsen? Dan zal je snel vaststellen dat er op de markt verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Je kan ervoor kiezen om dubbel glas te laten installeren. Maar ook HR+++-glas (of driedubbel glas) is een mogelijkheid.

Algemeen geldt: hoe meer plustekens je ziet, hoe hoger de isolatiewaarde van het glas. Bijgevolg dus ook: hoe meer je kan besparen op je energiefactuur. Houd er wel rekening mee dat de isolatiewaarde samen met het prijskaartje stijgt.

 

Beglazing in fabriek

 

Hoeveel kost isolatieglas?

In de volgende tabel een overzicht van de kosten van hoogrendementsglas. In de eerste kolom vind je de glassoort, in de tweede lees je de U-waarde af en als laatste volgt de prijs per m². Een glazenmaker hanteert ongeveer €30 tot €50 euro per uur aan arbeidskosten. Deze komen nog bovenop de hieronder genoemde prijzen.

Enkel glas 5.5 €40
Dubbel glas 2.8 – 3.2 €65
Voorzetraam excl. coating 2.9 €100
Voorzetraam incl. coating 2.5 €115
HR glas 2.0 €70
HR+ glas +/- 1.8 €75
HR++ glas +/- 1.5 €85
HR+++ glas +/- 1.1 €125

 

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je benieuwd naar hoeveel isolatieglas in jouw situatie zal kosten? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vaklui die voor jou een offerte op maat kunnen opmaken. Start je aanvraag via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters