Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Hoe zelf kruipruimte isolatie plaatsen?

Hoewel mensen het vandaag de dag uitermate belangrijk vinden om hun huis zo optimaal mogelijk te isoleren hebben ze hier veelal slechts een beperkt budget voor beschikbaar. In het merendeel van de gevallen lijkt het plaatsen van isolatie ook helemaal niet zo moeilijk waardoor eigenaars van een woning gewoon zelf de handen uit de mouwen steken. Bij kruipruimte isolatie werkt dat iets anders. Om de één of andere reden beschikt het plaatsen van dergelijke isolatie namelijk over een schrikeffect. Toch is het zelf plaatsen van kruipruimte isolatie absoluut niet zo moeilijk als het op het eerste zicht lijkt.

De keuze van het type isolatiemateriaal

De manier waarop er gewerkt moet worden om de aanwezige kruipruimte in je huis te isoleren is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dat betreft kan je een keuze maken uit:

  • Isolatiematrassen
  • Isolatiechips
  • EPS isolatieparels
  • Schelpen

Voor het plaatsen van isolatiematrassen moet je over een begaanbare kruipruimte beschikken. Dat is niet noodzakelijk voor bijvoorbeeld isolatiechips of isolatieparels die gewoon als het ware in de ruimte gepompt kunnen worden. Let wel op, wanneer je gebruik wenst te maken van dergelijke isolatiematerialen kan het noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld een speciale pomp te huren en dat brengt extra kosten met zich mee.

Kleine ruimtes

Tot slot willen we wel nog één kleine waarschuwing geven. Wanneer een kruipruimte begaanbaar is (indien het met andere woorden over een hoogte beschikt van minimaal 50 centimeter), dan zal men er in het merendeel van de gevallen voor kiezen om gebruik te maken van bijvoorbeeld glaswolplaten. Deze moeten echter aan de onderzijde van de vloer worden bevestigd. Lang niet iedereen kan even goed tegen ruimtes met beperkte afmetingen. Mensen die bijvoorbeeld last hebben van claustrofobie doen er misschien goed aan om het isoleren van hun kruipruimte toch uit te besteden en dus over te laten aan een vertrouwd isolatiebedrijf.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten