Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie laminaat

In veel huizen wordt er tegenwoordig voor gekozen om gebruik te maken van laminaat. Laminaat is zeer eenvoudig te plaatsen, het ziet er goed uit en het geeft je huis een aantrekkelijke uitstraling. Laminaat alleen beschikt op zich echter niet over een goede isolatiewaarde waardoor het belangrijk is om het te voorzien van vloerisolatie. Hoewel dit in veel gevallen niet wordt gedaan brengt het toepassen van vloerisolatie onder laminaat toch enkele niet te onderschatten voordelen met zich mee, al moet je wel goed opletten bij de keuze van het isolatiemateriaal. Het foute materiaal kiezen kan er immers voor zorgen dat het extra comfort waar vloerisolatie voor moet zorgen op z’n minst zal tegenvallen.

Drukvast isolatiemateriaal

Bij het plaatsen van vloerisolatie onder laminaat is het zeer belangrijk om te kiezen voor drukvast isolatiemateriaal. Het spreekt bijgevolg voor zich dat je niet zal kiezen voor het gebruik van bijvoorbeeld PUR-isolatieschuim, maar voor isolerende platen. Ook het materiaal waaruit deze platen bestaan is echter van belang. Je kan er namelijk voor kiezen om isolerende platen aan te kopen die zijn vervaardigd uit glaswol of steenwol, je kan ook kiezen voor EPS of voor XPS isolatieplaten. Voor welk isolatiemateriaal je ook kiest om onder je laminaat aan te brengen, je dient er steeds rekening mee te houden dat het om drukvast isolatiemateriaal moet gaan.

Vloerisolatie onder laminaat? Absoluut!

Veel mensen stellen zich de vraag of het al dan niet interessant is om vloerisolatie onder laminaat te plaatsen. Het warmteverlies dat via laminaat gerealiseerd wordt mag dan miniem zijn, dat neemt niet weg dat de gevoelstemperatuur van de vloer na het aanbrengen van isolatie aanzienlijk wordt verhoogd. Het verschil in temperatuur bedraagt dan ook al snel 4 graden. Op het eerste zicht klinkt dit misschien niet zoveel, maar het is meer dan voldoende om een echt behaaglijk gevoel te krijgen wanneer je bijvoorbeeld op blote voeten in huis rondloopt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten