Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie nadelen

Er zijn door de jaren heen heel wat vermeende nadelen opgedoken die betrekking zouden hebben tot vloerisolatie. In de praktijk kunnen we echter vaststellen dat veel van deze veronderstelde nadelen eigenlijk helemaal niet correct zijn. Vaak wordt bijvoorbeeld gezegd dat je van vloerisolatie relatief weinig merkt. Op het eerste zicht klopt dat misschien wel, ware het niet dat de gemiddelde temperatuur van de vloer met zomaar even 4 graden stijgt. Vooral mensen die vaak op blote voeten in huis rondlopen of die bijvoorbeeld spelende kinderen hebben zullen hier een beter comfort door ervaren. Ondanks de veronderstelling dat je na het aanbrengen van vloerisolatie vrij weinig merkt van de veranderingen betekent het toch een zeer interessante meerwaarde voor jouw woning.

Beperkt rendement?

Er wordt wel eens gezegd dat het rendement op vloerisolatie vrij laag ligt. Het is echter nog maar te zien wat je laag noemt. Als we het globale rendement dat vloerisolatie met zich meebrengt onder de loep nemen kunnen we vaststellen dat er sprake is van een rendement dat overeenkomt met een rente van 8% op een spaarrekening op jaarbasis. We denken niet dat veel mensen vandaag de dag nog over een dergelijk gouden spaarboekje beschikken. Hoe dan ook, ondanks het feit dat het rendement van vloerisolatie lager ligt in vergelijking met bijvoorbeeld dakisolatie is het plaatsen er van toch beslist de moeite waard.

Een goede ventilatie is cruciaal

Vooral mensen die reeds een bepaalde leeftijd hebben bereikt staan een beetje angstig over het optimaal isoleren van hun huis. Dat heeft alles te maken met het feit dat op die manier de aanvoer van verse lucht wordt geblokkeerd. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Zowel bij het plaatsen van vloerisolatie als bij bijvoorbeeld dakisolatie en spouwmuurisolatie is het gewoon noodzakelijk om een goede ventilatie te voorzien in huis. Op deze manier zorg je er voor dat er continue een aanvoer kan worden gerealiseerd van verse lucht.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten