Oplevering nieuwbouw

Als een nieuw gebouwde woning wordt opgeleverd, betekent dat dat de taak van de aannemer er op zit en jij de sleutel krijgt. Dat betekent echter niet dat de woning daadwerkelijk klaar is voor gebruik. Vaak zul je zelf nog weken bezig zijn met klussen of dit uit moeten besteden, maar er zijn ook situaties waar oplevering ook daadwerkelijk directe bewoning kan inhouden.

Wat moet ik zelf nog doen?

Wanneer een woning wordt opgeleverd, wordt deze bezemschoon opgeleverd. Dit houdt in dat de ergste rommel uit de woning wordt geveegd, maar je zelf als nieuwe huiseigenaar nog de hele woning schoon moet maken. Probeer hierbij zo min mogelijk water te gebruiken; tijdens het bouwproces komt er gemiddeld zo een 4.000 liter water in de woning en dat water moet allemaal al verdampen. Hoe meer water je tijdens het schoonmaken toevoegt, hoe meer er ook moet verdampen. Om dit water te laten verdampen, kun je het beste zorgen dat de woning continu 20 graden Celsius is. Bij die temperatuur verdampt het water het snelst. Een hogere temperatuur wordt niet aangeraden; je krijgt dan juist sneller scheuren en dat is iets wat je nu net niet wil.

Wie knapt de rest op?

Behalve het schoonmaken moet je soms zelf ook nog voor bepaalde zaken zorgen. Zo worden sommige woningen zonder keuken opgeleverd. Wat er precies allemaal bij de oplevering is inbegrepen zul je zelf moeten nagaan, dit kun je in je koopcontract vinden. Mocht je zelf geen zin hebben in het schoonmaken en dergelijke, dan kun je dat uiteraard uitbesteden en door een schoonmaakbedrijf laten uitvoeren. Je kunt dan rekenen op een brandschoon en gloednieuwe woning! Ook de tuin en dergelijke kun je laten uitbesteden aan bijvoorbeeld een hovenier.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven