Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwankers

Spouwankers zijn cruciale onderdelen van een spouwmuur. Een spouwmuur is een muur die in feite uit twee evenwijdige muren bestaat. Tussen deze muren is een ruimte die de spouw wordt genoemd en die ervoor dient een betere isolatie te geven.

Waar zijn de spouwankers voor?

Aanvankelijk was de functie van de spouwankers in een spouwmuur stevigheid bieden aan de muur en de twee spouwplaten, oftewel de twee muren aan weerszijden van de spouw, verbinden. Toen in de loop der tijd het belang van isolatiematerialen steeds meer duidelijk werd, kregen de spouwankers als nieuwe functie dat het isolatiemateriaal er als het ware op werd geprikt. Ze zijn met name geschikt voor warmte-isolatie, want bij geluidsisolatie geven ze wel ondersteuning aan de geluidsisolatieplaten, maar hebben ze zelf, door het materiaal waar ze van gemaakt zijn, wel een grotere geluidsoverdracht. Op die manier werken ze juist averechts bij geluidsisolatie.

Wat te doen bij roestende spouwankers?

Voor isolatie zijn spouwankers dus wel uiterst geschikt, maar omdat zij doorgaans van verzinkt staaldraad zijn gemaakt, willen zij nog wel eens gaan roesten. Dit heeft als gevolg dat de muur zijn stevigheid verliest en dat die zelfs kan instorten. In Nederland zijn er dan ook vele regels gebonden aan het plaatsen van spouwankers. Zo moeten er minimaal 4 spouwankers per m2 muur geplaatst worden. En dienen ze bij roest vervangen te worden. Schakel daarom altijd professionele hulp in bij het plaatsen of vervangen van spouwankers.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten