Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie fiscaal aftrekbaar

Een investering in spouwmuurisolatie mag dan gepaard gaan met een relatief klein bedrag, dat neemt niet weg dat het nog steeds gaat om een investering waar budget voor moet worden vrijgemaakt. Het spreekt daarbij voor zich dat iedereen graag zal willen hebben dat zijn of haar investering binnen afzienbare tijd is terugverdiend. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt doorgaans rond de 4 jaar. Binnen deze periode is de investering terugverdiend waarna er nog een aantrekkelijk extra rendement kan worden geboekt. Om de terugverdientijd van spouwmuurisolatie nog verder te beperken stellen mensen zich de vraag of het mogelijk is om een deel van de kosten fiscaal af te trekken. Wij geven je hier in dit artikel graag een antwoord op.

Geen fiscale aftrekbaarheid

Tot 2012 was het mogelijk om zomaar even 40% van het bedrag dat je had geïnvesteerd in spouwmuurisolatie terug te vorderen via je belastingaangifte. In 2012 werd er door de overheid echter voor gekozen om deze teruggave te beperken tot uitsluitend dak- en zoldervloerisolatie. Bij dit type isolatie werd het percentage wel verlaagd van 40% naar 30%. Hoe dan ook, wanneer je er vandaag de dag voor kiest om spouwmuurisolatie te plaatsen in je huis zal je dus helaas niet meer kunnen rekenen op een direct fiscaal voordeel bij het indienen van je belastingaangifte.

Wel regionale subsidies

Het ontbreken van de mogelijkheid om een deel van de kosten van spouwmuurisolatie terug te krijgen via je belastingaangifte zorgt er echter niet voor dat je geen enkele compensatie kan krijgen. Bepaalde gemeenten hebben er namelijk individueel voor gekozen om mensen die willen investeren in een betere isolatiewaarde voor hun huis een regionale subsidie toe te kennen. Deze subsidie kan zomaar oplopen tot 50% van het bedrag dat je zelf hebt betaald waardoor de terugverdientijd alsnog verder kan worden beperkt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten