Videoscope inspectie

We kennen wellicht allemaal wel een endoscoop. Dit apparaat, de naam betekent letterlijk binnenkijker, laat de gebruiker ervan moeilijk bereikbare ruimten onderzoeken door middel van een zeer kleine camera. Deze camera bevindt zich in het uiteinde van een dunne slang. Door artsen wordt een dergelijke camera vaak gebruikt om bijvoorbeeld in de slokdarm of maag te kunnen kijken, in de bouw wordt een dergelijke camera gebruikt om bijvoorbeeld constructies op lastig bereikbare plaatsen goed te kunnen analyseren.

Wat is het voordeel van een videoscope?

Het voordeel van een videoscope is dat er gekeken kan worden op plekken die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Stel dat er een probleem is met de isolatie van een spouwmuur en men vermoedt dat er heel veel vocht in de muur aanwezig is. Op een normale manier is het onmogelijk om te onderzoeken of dit vermoeden ook daadwerkelijk klopt. Met een videoscope is dit echter prima mogelijk. Men boort op een onzichtbare plaats in de muur een gat van ruim een centimeter dik, en duwt daar de videoscope in. Op deze manier kan de bouwkundige in de spouw kijken zonder dat de hele muur opengebroken moet worden.

Hoe wordt de videoscope bestuurd?

De videoscope kan op afstand worden bestuurd, is voorzien van een lamp en kan zelfs metingen doen. Je hoeft dus niet zelf de videoscope in de juiste richting te duwen, maar kunt zelf de kop en dus de camera van de videoscope besturen. Vaak worden de beelden opgenomen en worden er foto's gemaakt via de videoscope zodat er achteraf een duidelijk rapport kan worden opgesteld waar alle foto's en de belangrijke opmerkingen daarin nog eens terug te vinden zijn.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven