Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloeren brandveilig (hout)

Naast isolerend is het ook van groot belang dat vloeren brandwerend zijn. Helemaal voor houten vloeren is dit een belangrijk iets om rekening mee te houden. Er zijn een aantal eisen gesteld aan (houten) vloeren om brandveiligheid te garanderen.

Wat zijn de eisen?

Vanuit de overheid is de eis voor brandveiligheid omtrent vloeren dat een vloer het 30 tot 60 minuten vol moet houden in geval van hitte door rook of vuur. De vloer mag in deze tijd niet bezwijken, maar mag het vuur ook niet doorlaten om zo als geleider te fungeren. Een brand kan van meerdere zijden komen, de kant waar de brand niet vandaan komt mag gedurende bovengenoemde tijd ook niet warmer dan 140C graden worden.

Hoe wordt brandveiligheid gegarandeerd?

Brandveiligheid van vloeren wordt gegarandeerd door het gebruik van onder andere minerale wol en andere isolatiematerialen. Daarnaast moeten kieren en gaten goed worden afgedicht om zo de vlammen of rook geen kans te bieden. Om de brandwering te verhogen kan er plaatmateriaal aan de onderkant worden bevestigd. Vooral bij houten vloeren is dit van groot belang.

 

Offertes van specialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten