Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatiemateriaal duurzaam

Het isoleren van je woning is ontzettend belangrijk en kan je woning een fijnere omgeving maken gedurende koude als warme tijden. Daarnaast bespaar je door goed isoleren een smak geld op de energierekening. Duurzaam isoleren betekent misschien dat je een flinke duit moet uitgeven, maar dit zal vrij snel terug te verdienen zijn; met name in het geval van een eigen woning.

Hoe kan je duurzaam isoleren?

Duurzaam betekent niets meer of minder dan dat een product of aanpassing een lange termijn meegaat. Van belang is dus dat als je aan de slag gaat met de isolatie van je woning je op de details let om zo het effect van de isolering zo effectief en langdurig mogelijk te maken. Voorbeelden om je huis duurzaam te isoleren is bijvoorbeeld door dubbel glas aan te brengen. Dubbel glas is een belangrijke eerste stap voor het goed isoleren van een woning, omdat in verhouding glas de meeste warmte doorlaat. Gelukkig worden nieuwbouwwoningen tegenwoordig al met dubbel glas afgeleverd, maar als je een oude woning hebt is het aan te raden hier in te investeren. Naast dubbel glas kan je ook vloerisolatie en dakisolatie aan brengen om zo kou van boven en onder tegen te gaan.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Tegenwoordig wordt er onderscheid gemaakt tussen:

 • mineraal isolatiemateriaal
  glaswol en steenwol
 • syntetisch isolatiemateriaal
  PUR en EPS (piepschuim)
 • natuurlijke isolatiematerialen
  hennep, schapenwol, schelpen, vlas, en meer

Wat is de R-waarde op de verpakking van isolatiemateriaal?

De R-waarde op de verpakking van isolatiemateriaal geeft de mate van isolatie aan. Hoe hoger de waarde, hoe effectiever en duurzamer het isolatiemateriaal is.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten