Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Damp-open

Heb je je huis geïsoleerd? Goede zaak! Je bespaart honderden euro’s op de energierekening per jaar en bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Toch is het belangrijk om het huis ook van een goede ventilatie te voorzien. Dit kun je onder ander doen door damp-open isoleren.

Wat is damp-open isoleren precies?

Bij damp-open is de constructie in staat om te’ademen’. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die isolerend van aard zijn en de luchtvochtigheid in huis kunnen regelen. Het vocht dat in huis optreedt kan via de constructie het huis verlaten. Hierdoor leef je altijd in een gezonde leefomgeving en heb je minder kans op schimmels.

Om een damp-open constructie te realiseren zal je gebruik moeten maken van damp-open materialen. De materialen moeten als het ware kunnen ademen, waardoor vocht het huis kan verlaten. Daarbij is het wel belangrijk dat de materialen windafstotend zijn.

Het verschil met damp-dicht bouwen is dat men gebruik maakt van een damp-remmende folie. Hierdoor gaat het vocht misschien niet in de constructie van het huis zitten, maar stapelt de vochthoeveelheid zich wel in huis op. Ten eerste is dat alles behalve gezond. En ten tweede komt het vocht door spijkergaten of slordigheden altijd wel in de constructie terecht, waardoor schimmels alsnog mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van damp-open isoleren?

Bij damp-open isoleren wordt er gebruikt gemaakt van natuurlijke isolerende materialen. Deze materialen werken niet alleen isolerend, maar zorgen ook nog eens dat het vocht in huis wordt afgevoerd zonder dat het in de constructie blijft zitten. Dit betekent dat je leefomgeving gezonder wordt en dat de constructie van je huis langer meegaat. Daarbij heb je ook nog eens minder stookkosten, omdat het isolerende materiaal warme en koude lucht tegenhoudt. Genoeg redenen om het eens te overwegen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten