Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie geluiddemping

Isolatie die wordt toegepast in huis kan over meerdere eigenschappen beschikken. Hoewel mensen er in eerste instantie voor kiezen om te investeren in isolatie omdat ze warmteverlies tegen willen gaan zijn er ook andere, extra voordelen aan verbonden. Zo kan vloerisolatie er naast het beperken van warmteverlies niet alleen voor zorgen dat opstijgend vocht uit de kruipruimte geen kans maakt. Daarnaast kan het ook nog de nodige akoestische voordelen met zich meebrengen. Denk je er ook aan om vloerisolatie in huis te plaatsen, maar zou je graag willen dat deze echt geluiddempend is? Houd dan beslist rekening met onderstaande informatie!

Welk type vloerisolatie is geluiddempend?

Van alle isolatiematerialen die er op de markt zijn terug te vinden beschikken er een aantal niet alleen over een prima thermische isolatiewaarde, bovendien hebben ze ook nog eens een geluiddempende werking. De meest ideale isolatiematerialen op dit vlak zijn steenwol isolatie en glaswol. Andere isolatiematerialen die over een gewoon goede geluidsisolatie beschikken zijn dan weer:

  • Cellenglas isolatieplaten
  • PUR isolatieplaten
  • Polystyreenplaten

Overige isolatiematerialen zoals met name EPS isolatie, isolatieparels en isolatieschuim mogen dan een prima thermische isolatiewaarde hebben, op vlak van geluidsisolatie laten ze vaak te wensen over.

Ten koste van het thermische aspect?

Er wordt wel eens gezegd dat de geluiddempende werking van isolatiemateriaal een negatieve invloed kan hebben op het thermische aspect waar de isolatie in kwestie over beschikt, maar is dat wel zo? Absoluut niet. Vloerisolatie die bestaat uit bijvoorbeeld glas kenmerkt zich namelijk door een prima isolatiewaarde. Dit isolatiemateriaal is dan ook niet alleen geschikt ter voorkoming van opstijgend vocht uit de kruipruimte, daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat warmteverlies in de kiem kan worden gesmoord. Tot slot staat glaswol er om bekend over uitstekende mogelijkheden te beschikken op vlak van akoestiek waardoor je eigenlijk met dit isolatiemateriaal het beste van verschillende werelden met elkaar combineert.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten