Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie huurhuis

Het betekent voor de inwoners van een huis steeds een interessante meerwaarde wanneer de woning in kwestie is voorzien van een doorgedreven isolatie. Wanneer je er als huurder voor hebt gekozen om je intrek te nemen in een moderne nieuwbouw, dan zal deze in het merendeel van de gevallen wel beschikken over onder andere vloerisolatie. Indien je echter hebt gekozen voor een oudere woning wil dat wel eens een ander verhaal worden. In het beste geval is de woning dan reeds voorzien van dakisolatie, maar zal vloerisolatie net een stap te ver zijn. Kan je de eigenaar van het huis in deze situatie verplichten om vloerisolatie aan te brengen of dien je indien je dat wenst zelf voor de kosten op te draaien? We vertellen het je in dit artikel.

Verplichting voor de woningeigenaar?

Als huurder beschik je uiteraard over heel wat rechten. Je betaalt namelijk maandelijks goed geld voor de huur van een woning die dan ook in een zo optimaal mogelijke staat moet zijn. Dit wil echter niet zeggen dat de eigenaar van het huis aan alle eisen van de huurder tegemoet dient te komen. Het isoleren van huis valt hier helaas ook niet onder. Uiteraard kan je er voor kiezen om de vloer op eigen houtje te laten isoleren (in samenspraak met de eigenaar uiteraard), maar dan zijn de kosten vaak voor jou. Wanneer je er dan op een bepaald ogenblik voor kiest om je intrek in een ander huis te nemen betekent dat, dat je investering verloren gaat. Denk dus goed na voordat je er voor gaat kiezen om zelf vloerisolatie in je huidige huurwoning aan te brengen.

Impact vloerisolatie op energiefactuur

Het is voor jou als huurder enorm belangrijk dat het huis waarin je verblijft zo optimaal mogelijk is geïsoleerd. Een slecht geïsoleerde woning beschikt namelijk niet alleen over een vaak kil en vochtig binnenklimaat, daarnaast zal het warmteverlies dat optreedt zorgen voor een meerprijs op de energiefactuur. Even rond de tafel gaan zitten met de eigenaar van het huurhuis kan dan ook beslist geen kwaad. Misschien vinden jullie samen wel een goede oplossing waar beide partijen beter van worden.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten