Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Offertes vergelijken? Hoe doe je dat?

Voor mensen die willen investeren in de juiste isolatie voor hun woning is het vaak zeer moeilijk om door de bomen het bos te zien. Er zijn op de Nederlandse markt tegenwoordig dan ook zeer veel bedrijven terug te vinden die zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van isolatie. Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je je woning kan isoleren tegen een zo voordelig mogelijk prijskaartje, dan is het van cruciaal belang om een objectieve vergelijking uit te voeren. Maar waar moet je tijdens zo een vergelijking precies rekening mee houden? Wij zetten enkele belangrijke aandachtspunten voor jou op een rijtje.

U-waarde isolatie vergelijken

Hoe komt het toch dat bedrijf A voor precies dezelfde isolatie veel lager kan gaan in prijs in vergelijking met bedrijf B? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen, maar eigenlijk moeten we deze beantwoorden met een andere vraag. Ben je er immers wel zeker van dat de isolatie echt precies hetzelfde is? Bij het vergelijken van isolatie offertes zal je steeds een zogenaamde U-waarde zien staan. De U-waarde geeft aan in hoeverre bepaald isolatiemateriaal het warmteverlies daadwerkelijk beperkt. Hoe lager deze waarde, des te hoger de prijs, maar des te beter er ook wordt geïsoleerd. Ga er dus nooit bij het vergelijken van isolatie offertes zomaar vanuit dat de isolatie waar gebruik van wordt gemaakt 100% hetzelfde is. Is dat wel het geval, dan heb je gewoon te maken met een te duur bedrijf.

Materiaal- en arbeidskosten inbegrepen?

Het is bij het vergelijken van isolatie offertes bijzonder belangrijk om goed het detail van de kosten te bestuderen. Het komt niet zelden voor dat mensen een zeer scherpe offerte voorgeschoteld krijgen, maar waarbij geen rekening is gehouden met bijvoorbeeld de prijs voor het materiaal dat wordt gebruikt. Een bekend voorbeeld hiervan is het plaatsen van gevel- of dakisolatie. Bij deze vorm van isoleren dient er immers gebruik te worden gemaakt van een hoogtewerker. Het huren van een hoogtewerker kan je al snel honderden euro’s kosten, maar die prijs is veelal niet standaard in de offerte opgenomen. Hier rekening mee houden kan je na ondertekening van de offerte heel wat kopzorgen besparen.

Belangrijk

Belangrijk is om niet alleen de prijzen te vergelijken, maar ook te letten op de garanties, de voorwaarden en de kwaliteit. Bekijk ook altijd op het internet online referenties over het bedrijf. En check even of het bedrijf daadwerkelijk is aangesloten bij een vakorganisatie zoals zij beweren (bekijk de ledenlijst van de betreffende vakorganisatie online of bel ze even op).

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten