Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie materiaaleisen

Als je besluit te gaan isoleren, kun je natuurlijk zelf beslissen welke isolatiematerialen je wilt gaan gebruiken. Je kunt kiezen voor goedkopere materialen die wat minder goed isoleren, maar je kunt ook kiezen voor het beste van het beste. Je betaalt dan misschien wat meer, maar dan weet je wel zeker dat de isolatie simpelweg perfect is en gewoon niet beter kan. Je kan er dan weer tientallen jaren tegenaan en zult bovendien eenvoudig geld verdienen zodra de investering terug is verdiend, wat vaak na enkele jaren al het geval is.

Welke materiaaleisen gelden er voor isolatie?

Het antwoord hierop is vrij simpel: er zijn eigenlijk geen eisen voor wat betreft de gebruikte materialen bij isolatie. Tegenwoordig moeten nieuwe woningen volgens een bepaalde ISO certificering geïsoleerd worden, maar dat is vooral om te zorgen dat bewoners van nieuwe huizen niet ineens bedrogen uit komen als blijkt dat er een of ander raar, obscuur isolatiemateriaal is gebruikt wat bijzonder grote nadelen blijkt te hebben. Wanneer je een bestaande woning wilt (laten) isoleren ben je in principe geheel vrij in de keuze voor materialen, zolang er maar geen verboden en schadelijke stoffen gebruikt worden.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Het is lastig om een uitputtende opsomming te geven van alle beschikbare isolatiematerialen; dat zijn er immers bijna oneindig veel. De bekendste zijn echter glaswol, steenwol, PUR en EPS. Hiernaast zijn er ook nog talloze biologische isolatiematerialen. Denk hierbij aan hennep, wol en houtvezel. In hoeverre de eigenschappen van deze isolatiematerialen echter bij die van synthetische in de buurt komen valt echter nog te twisten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten