Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie materialen en mogelijkheden

Wanneer je vandaag een onderdeel van je huis wenst te isoleren kan je een keuze maken uit verschillende soorten isolatie. Dat is voor vloerisolatie niet anders. De beste mogelijkheden waarover je beschikt zijn echter sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het type vloer waarover je beschikt (houten vloer, betonvloer, etc.), maar ook van de beschikbare ruimte.

  • Platen

De populairste isolatiesoort is ongetwijfeld een isolatieplaat. Isolatieplaten kunnen vervaardigd zijn uit verschillende materialen zoals bijvoorbeeld geëxpandeerd polystyreen. Over het algemeen wordt dit isolatiemateriaal aanzien als één van de beste mogelijkheden om een vloer te isoleren. Bovendien is het ook nog eens zeer voordelig. Met een prijskaartje van tussen de €8 en €12 euro per vierkante meter is dit isolatiemateriaal dan ook bijzonder geschikt voor mensen die slechts een klein budget voor handen hebben.

  • Gespoten PUR

Een tweede mogelijkheid op vlak van vloerisolatie is gespoten PUR. Gespoten PUR wordt eveneens tegenwoordig zeer frequent toegepast en dat is vooral te danken aan het feit dat het over de ideale lambda-waarde beschikt. PUR vloerisolatie beschikt over een uitstekende isolerende werking en heeft een prima dichting waardoor het elk gaatje en iedere oneffenheid moeiteloos uit kan sluiten. Het prijskaartje van gespoten PUR ligt tussen de €15 en €20 euro per vierkante meter waardoor het wel iets duurder is in vergelijking met bijvoorbeeld EPS isolatieplaten.

  • Isolatiebeton

Last but not least is er ook nog isolerende chape of isolatiebeton. Het betreft hier een unieke combinatie van isolatiemateriaal en een cementsamenstelling. Het isolatiemateriaal is vervaardigd uit zogenaamde polystyreenkorrels die beschikken over een diameter van tussen de 2 tot 6 mm. Hoewel isolatiechape dus in de basis reeds over een isolerende werking beschikt dient het steeds te worden gecombineerd met extra vloerisolatie om een echt goed rendement te verkrijgen. Voor het plaatsen van isolerende chape of isolatiebeton dien je rekening te houden met een gemiddeld prijskaartje van tussen de €14 en €19 euro per vierkante meter.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten