Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kruipruimte isolatie nadelen

Het klinkt een beetje vreemd, want hoe kunnen er nu nadelen verbonden zijn aan het beter isoleren van je woning? Toch kan dat wel degelijk het geval zijn. Woningen die over het algemeen uitstekend zijn geïsoleerd zullen inderdaad een optimale bescherming bieden tegen warmteverlies, maar kunnen al snel te maken krijgen met een ongezond binnenklimaat. Een goede ventilatie voorzien is dan ook zeer belangrijk. Los van dit gegeven stellen veel mensen zich de vraag of er specifieke nadelen zijn verbonden aan kruipruimte isolatie.

Veronderstelde nadelen van kruipruimte isolatie

Wanneer we kijken naar de nadelen die aangehaald worden bij kruipruimte isolatie kunnen we niet anders dan vaststellen dat verschillende van deze nadelen eigenlijk veel erger gemaakt worden dan ze in werkelijkheid zijn. We zetten de meest gehoorde nadelen even op een rijtje:

  • Besparing bij kruipruimte isolatie is beperkt

De besparing die wordt gerealiseerd op vlak van warmteverlies is bij het plaatsen van kruipruimte isolatie inderdaad relatief beperkt. Men dient er echter rekening mee te houden dat deze besparing niet het enige voordeel is. In het bijzonder wordt kruipruimte isolatie immers geplaatst om vochtproblemen op te lossen. Hier dient dan ook rekening mee te worden gehouden.

  • Kruipruimte isolatie is duur

Kruipruimte isolatie heeft de merkwaardige reputatie van erg duur te zijn terwijl dat eigenlijk helemaal het geval niet is. Door een objectieve vergelijking uit te voeren kan je tot zomaar even 40% besparen op de aankoopprijs van je isolatie.

  • Het effect laat lang op zich wachten

Een laatste nadeel zou schuil gaan in het feit dat er niet meteen effect wordt ondervonden van de gerealiseerde investering. Dit klopt wel. Hoewel warmteverlies via de kruipruimte meteen tegen wordt gegaan duurt het enige tijd voor de vochtregularisatie in huis stabiliseert. Enorm veel van de nadelen die met betrekking tot kruipruimte isolatie worden aangehaald zijn zoals je hebt kunnen lezen een beetje overroepen. Feit is en blijft dat het plaatsen van kruipruimte isolatie in huis wel degelijk enkele zeer interessante voordelen met zich meebrengt, ook al laten enkele van deze voordelen dan even op zich wachten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten