Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie plat dak

Een plat dak dat niet goed geïsoleerd is, zal je wooncomfort aanzienlijk verminderen. In de zomer zal het veel te warm worden, in de winter heb je kou. En dat brengt heel wat kosten met zich mee aan verwarming of airco. Een goede isolatie is dus absoluut noodzakelijk. Je kunt kiezen voor een binnenisolatie van je plat dak of een buitenisolatie. Beide hebben voor- en nadelen afhankelijk van de opbouw en leeftijd van je dak. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je isolatie niet enkel warmte en kou onder controle houdt, maar ook vochtophopingen tegengaat en geluid vermindert.

Mensen die over een plat dak beschikken hebben de mogelijkheid om deze op twee verschillende manieren te isoleren. Je kan er wat dit betreft voor kiezen om gebruik te maken van isolatie die aan de binnenkant van het dak wordt aangebracht, maar daarnaast kan je ook isolatieplaten laten aanbrengen aan de buitenzijde. In beide gevallen zal je kunnen rekenen op een niet onaanzienlijke besparing op je energiefactuur, maar welke voor- en nadelen zijn er nu precies aan deze verschillende isolatiemogelijkheden verbonden? Wij zetten graag de diverse mogelijkheden alsook alle voor- en nadelen van plat dak isolatie voor jou op een rijtje.

Plat dak isoleren aan de binnenkant

In het merendeel van de gevallen wordt er toch voor gekozen om een plat dak te isoleren aan de binnenkant. Je kan hiervoor gebruikmaken van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld glaswol, maar ook isolatiefolie behoort tot de mogelijkheden. Het grote voordeel van het van binnenuit isoleren van je dak gaat schuil in het feit dat je dit vrij eenvoudig zelf kan doen. Bovendien is het aanbrengen van isolatie aan de binnenkant van je dak doorgaans ook nog net een beetje voordeliger.

Plat dak isoleren van buitenaf

Heb je het toch niet helemaal begrepen op het van binnenuit isoleren van je dak en heb je toch een voorkeur voor isolatieplaten die aan de buitenzijde worden bevestigd? Ook dat is uiteraard perfect mogelijk. Op vlak van rendement zal je geen enkel verschil ervaren tussen deze twee vormen van isoleren. Het toepassen van plat dak isolatie aan de buitenkant van je plat dak kan dan ook zeker en vast een interessante keuze zijn. Let wel, zoals eerder reeds aangegeven is het voor doe-het-zelvers doorgaans toch aangeraden om hun dakisolatie aan de binnenzijde aan te brengen. Wil je toch de isolatie zelf aan de buitenkant van het dak aanbrengen, dan kan het gebruik van een hoogtewerker noodzakelijk zijn.

Bij nieuwe woningen of daken wordt een isolatie aan de buitenkant van het plat dak aangeraden. Dit heet ook een warm plat dak doordat het mee opgewarmd wordt en afkoelt met de warmte in je woning. Doordat de isolatie zich op het plat dak bevindt, is het bovendien minder gevoelig voor weersomstandigheden. De isolatie vormt als het ware een barrière tussen je dak en regen, hagel, wind, sneeuw, zon en dergelijk meer. Tussen de isolatie en de het dak wordt een dampwerende laag aangebracht om vocht te vermijden. Dit mag zeker niet vergeten worden gezien je anders binnen de kortste keren met vochtproblemen zit. Vraag alvast een gratis offerte op die alle kosten in beeld brengt voor de opbouw van je plat dak.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers