Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie RC waarde

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van vloerisolatie in huis zal je uiteraard een goed beeld willen hebben van het gemiddelde rendement dat je kan verwachten. Een standaard eengezinswoning kan door het isoleren van hun vloer globaal gezien een rendement verwachten van zo een €200 euro per jaar. Dit klinkt niet echt veel, maar in de praktijk komt het overeen met een rendement van 8% op een spaarrekening, iets waar we vandaag de dag alleen nog maar van kunnen dromen. Het rendement dat je verkrijgt door het plaatsen van vloerisolatie wordt doorgaans niet alleen bekomen op je energiefactuur. Ook het wooncomfort wordt op deze manier immers aanzienlijk verbeterd.

Speciale aandacht voor de U-waarde

De U-waarde van het isolatiemateriaal dat je gaat gebruiken voor het isoleren van je vloer wordt bepaald aan de hand van de dikte van het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. De U-waarde geeft je namelijk een goed beeld van de hoeveelheid warmte die verloren gaat per vierkante meter en per seconde. In de praktijk betekent dit dat een lage U-waarde steeds garant staat voor een hoge isolatiewaarde.

Hoge RC waarde, prima isolatie

Wanneer je er voor kiest om isolatiemateriaal te kopen dat bestaat uit verschillende isolatielagen is het belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde RC-waarde van het materiaal. De totale isolerende factor van het materiaal waar je gebruik van maakt is immers afgestemd op de exacte RC-waarde. Kortom, hoe hoger de RC-waarde van je vloerisolatie des te beter de isolatiewaarde en des te meer warmteverlies er kan worden voorkomen.

Een optimaal rendement uit vloerisolatie halen

Voor welke vorm van isolatie in huis je ook kiest, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het rendement niet alleen afhankelijk is van de locatie waar wordt geïsoleerd, maar ook van de totale isolerende factor van je woning. Je kan er immers voor kiezen om vloerisolatie te plaatsen, maar wanneer de rest van je huis niet afdoende is geïsoleerd zal je nooit het optimale rendement weten te behalen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten