Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie vliering

De vliering is het bovenste deel van de zolder. Waar op de zolder vaak nog normaal gelopen en gestaan kan worden, kan dat op een vliering niet. Een zolder wordt vaak gebruikt als slaapkamer of bijvoorbeeld als hobby- of knutselkamer. Een vliering is daar te klein voor, bevat vaak ook niet eens ramen en is daardoor ongeschikt om voor bewoning te dienen.

Waarom moet ik de vliering isoleren?

Een vliering is het bovenste deel van de woning. Warmte gaat over het algemeen naar boven, en daarom wordt de vliering vaak erg warm als het huis wordt verwarmd (zij het door kunstmatige verwarming door middel van een CV ketel of door natuurlijke verwarming zoals de zon van bovenaf). Als de vliering niet of niet voldoende is geïsoleerd, zal de warmte eenvoudig het huis via het dak kunnen verlaten. Dat wil je uiteraard niet, omdat je al die verloren warmte weer continue bij moet stoken. Dit zorgt enkel voor extra hoge stookkosten. Daarom is het van belang de vliering te isoleren, zodat de warmte zoveel als mogelijk binnenshuis blijft en dus niet via de nok van het huis de woning verlaat.

Hoe kan ik de vliering isoleren?

Het isoleren van de vliering is nog een klus apart. Omdat het vaak om een beperkte ruimte gaat is het er erg krap en is het aanbrengen van isolatie lastig. Bovendien zit je precies bij de nok van het dak waardoor ook daar je bewegingsvrijheid erg beperkt is. Toch is het verstandig om de vliering te isoleren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de vliering geheel leeg te halen en de vloer tussen de zolder en de vliering te voorzien van isolatieplaten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten