Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie bovenzijde

Hoewel vloerisolatie in het merendeel van de gevallen onder de vloer wordt geplaatst bestaan er ook alternatieve mogelijkheden om te isoleren. Zo is het ook mogelijk om de vloer op de begane grond aan de bovenzijde te isoleren. Dit type vloerisolatie wordt vaak toegepast door mensen die over een huis beschikken zonder kruipruimte. Dan is er geen mogelijkheid om isolatie onder de vloer aan te brengen waardoor het isoleren aan de bovenkant niet alleen een interessante, maar meteen ook de enige mogelijkheid is om alsnog warmteverlies via deze weg te voorkomen. Ook een combinatie van een isolatie aan de onder- en bovenkant behoort overigens perfect tot de mogelijkheden.

Verschillende mogelijkheden

Indien je er voor kiest om vloerisolatie aan de bovenzijde van de vloer aan te brengen beschik je eigenlijk over twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Het aanbrengen van een isolerend ondertapijt
  • Het plaatsen van een zogenaamde dekvloer

Beide mogelijkheden zijn op zich interessant te noemen. Het plaatsen van een isolerend ondertapijt gaat bijvoorbeeld gepaard met een zeer kleine investering, maar je dient er wel rekening mee te houden dat ook het rendement in dit geval niet echt om over naar huis te schrijven is. Toch, wanneer je op zoek bent naar een voordelige vloerisolatie die aan de bovenkant van de vloer kan worden bevestigd is dit type isolatie zeker aan te raden.

Impact nieuwe dekvloer

Kies je niet voor een isolerend ondertapijt, maar wel voor het plaatsen van een nieuwe dekvloer? In dat geval kan je juist rekenen op een zeer doorgedreven vorm van isoleren. In dit geval dien je er echter wel rekening mee te houden dat de impact van een nieuwe dekvloer op de ruimte waarin deze wordt aangebracht alles behalve beperkt is. Het feit dat een nieuwe dekvloer er al snel voor zorgt dat de vloer zo een 5 tot 10 centimeter hoger komt te liggen heeft als gevolg dat bijvoorbeeld alle plinten verwijderd moeten worden, maar ook de deuren zullen ingekort moeten worden. Voldoende rekening houden met deze zaken is zeer belangrijk bij het aanbrengen van een isolerende dekvloer.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten