Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie flat

Wanneer je er voor hebt gekozen om een flat of appartement te kopen zal je uiteraard niet over een standaard mogelijkheid beschikken om je vloer te isoleren. Om dit te kunnen realiseren is er namelijk ruimte onder de vloer nodig en dat is bij een flat uiteraard niet het geval. Het feit dat klassieke vloerisolatie bij een appartement of flat niet mogelijk is zorgt er echter niet voor dat er geen nood aan is. Ook bij een flat kan er namelijk warmteverlies optreden via de vloer en daar komt bij dat ook een geluiddempende werking soms welkom is.

Vloer isoleren aan de bovenzijde

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het gebruik van klassieke isolatiematerialen bij een flat is doorgaans niet mogelijk. Omwille van deze reden wordt er dan ook gekeken naar mogelijkheden om de vloer aan de bovenzijde te isoleren en daar liggen wel mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je flat te voorzien van een speciale dekvloer. Deze dekvloer zorgt er niet alleen voor dat het geluid wordt gedempt, bovendien beschikt het ook over uitstekende thermische voordelen waardoor warmteverlies via de vloer kan worden voorkomen. Het enige nadeel van een dekvloer is wel dat deze vrij dik is waardoor met name plinten en deuren aangepast zullen moeten worden.

Ondertapijt plaatsen

Ben je niet zo te vinden voor het plaatsen van een dekvloer, maar ben je toch op zoek naar een mogelijkheid om zowel op thermisch als op akoestisch vlak te isoleren? In dat geval kan ook het plaatsen van een ondertapijt interessant zijn. Dit ondertapijt betreft eigenlijk een folie die kan worden aangebracht onder bijvoorbeeld laminaat. Door het plaatsen van deze speciale isolatiefolie wordt een extra laag gecreëerd tussen de ondergrond en je vloer waardoor je onderburen je voetstappen niet meer zo nadrukkelijk zullen waarnemen. Ook op thermisch vlak biedt het plaatsen van een ondertapijt enkele prima voordelen voor mensen die in een flat wonen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten