Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie nieuwbouw

Veel woningeigenaren ondervinden tijdens hun leven de grootst mogelijke moeite om hun huis volledig naar wens te isoleren. Dit heeft alles te maken met een bestaande situatie waar men niet omheen kan. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan reeds bestaande vloeren. Niemand zit er op te wachten om een vloer uit beton uit te brengen om er vloerisolatie onder aan te leggen. Ondanks het feit dat je ook kan kiezen voor vloerisolatie die aan de bovenzijde wordt aangebracht is voorkomen toch beter dan genezen en in het geval van een nieuwbouw beschik je daar over alle mogelijkheden voor.

Verplichte isolatie bij nieuwbouw

Indien je hebt besloten om geen bestaande woning over te nemen, maar een nieuwbouw aan te kopen dien je op vlak van isolatie rekening te houden met verschillende factoren. De vloeren dienen bijvoorbeeld te voldoen aan de zogenaamde EPB-normering. Deze stelt dat vloerisolatie die wordt aangebracht boven een buitenruimte over een U-waarde dient te beschikken van maximum 0,6 W/m2K. Bij andere vloeren is dit maximum 0,4 W/M2K. Ondanks deze verplichting stellen Nederlandse gemeenten toch al het mogelijke in het werk om een bepaalde tegemoetkoming aan te bieden aan nieuwe woningeigenaren. Controleer daarom altijd welke subsidies jouw gemeente verstrekt voor het plaatsen van vloerisolatie.

Keuze van de vloer

Wanneer je een nieuwbouw gaat bouwen beschik je over de ideale situatie om vloerisolatie perfect af te kunnen stemmen op het type vloer waar je gebruik van gaat maken. Bij een bestaand huis is dat jammer genoeg niet het geval waardoor er vaak een klein beetje aan rendement moet worden ingeboet. In ieder geval, ga je een nieuwbouw zetten en ben je op zoek naar het best mogelijke isolatiemateriaal, houd dan niet altijd rekening met de isolatiewaarden en de prijs, maar besteed ook speciale aandacht aan het type vloer. Voor een houten vloer wordt bijvoorbeeld ander isolatiemateriaal aangeraden als dat bij een vloer uit beton of laminaat het geval is.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten