Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie PUR

PUR staat beter bekend als polyurethaan. Dit isolatiemateriaal wordt niet alleen gebruikt voor het isoleren van het dak, maar ook als vloerisolatie kan het probleemloos worden toegepast. Het PUR-schuim dient op het te behandelen oppervlak te worden gespoten waarna het alle hoekjes en kantjes probleemloos weet op te vullen. Dit isolatiemateriaal wordt omwille van haar uitstekende dekking veelvuldig toegepast op vloeren die over een niet geheel effen oppervlak beschikken. Hoe dan ook blinkt dit type isolatiemateriaal uit op vlak van zowel gebruiksvriendelijkheid als doeltreffendheid en bovendien beschikt het ook nog eens over een prima isolatiewaarde. Het gebruik van PUR vloerisolatie is dan ook met recht en rede door de jaren heen zeer populair geworden.

Rendement van PUR vloerisolatie

Zoals reeds aangegeven beschikt PUR vloerisolatie over een uitstekende isolerende werking. Het isolatiemateriaal heeft een perfecte afsluiting waardoor het niet alleen opstijgend vocht kan voorkomen, maar ook warmteverlies meteen een halt toeroept. PUR isolatie beschikt gemiddeld over een lambda-waarde van 0,026 W/mK. Hierdoor doet het opvallend beter dan menig ander isolatiemateriaal. In de praktijk zorgt het toepassen van PUR vloerisolatie dan ook voor een besparing van 15% op je energiefactuur.

Nadelen van PUR vloerisolatie

Hoewel er bijzonder aantrekkelijke voordelen verbonden zijn aan het gebruik van PUR isolatieschuim is het niet onbelangrijk om tevens rekening te houden met enkele nadelen.

  • Tijdens het plaatsen veroorzaakt PUR een zeer indringende geur. Voorzie daarom steeds een goede ventilatie zodat de geur snel kan verdwijnen.
  • PUR isolatiemateriaal zet zich vast op het bouwmateriaal. Deze bij verbouwingen of na een afbraak opnieuw gebruiken is bijgevolg nagenoeg onmogelijk.
  • Bij een brand zijn de stoffen die vrijkomen door het PUR isolatiemateriaal schadelijk voor de gezondheid.

Kan je met bovenstaande nadelen leven en ben je op zoek naar kwalitatief isolatiemateriaal voor je vloer? In dat geval kan PUR vloerisolatie al je verwachtingen ongetwijfeld inlossen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten