Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelisolatie voordelen

Steeds meer mensen die over een niet geïsoleerde gevel beschikken kiezen er bewust voor om daar verandering in te brengen. Gevelisolatie kan worden toegepast op twee verschillende manieren, namelijk aan de binnen- en buitenzijde van de gevel. De voordelen die je kan ervaren zijn wel steeds afhankelijk van de plaats waar de isolatie wordt aangebracht. Gebeurt dat namelijk aan de binnenzijde van de gevel, dan krijg je te maken met plaatsverlies. Dit vervelende nadeel kan gelukkig worden voorkomen door gevelisolatie aan de buitengevel aan te brengen.

Voorkom warmteverlies via de gevel

Het belangrijkste voordeel van gevelisolatie gaat uiteraard schuil in het feit dat warmteverlies via de gevel kan worden voorkomen. Veel mensen krijgen ieder jaar opnieuw te maken met een behoorlijk stevig kostenplaatje voor hun energieverbruik en willen dat graag zoveel mogelijk terugdringen. Dat kan door gebruik te maken van gevelisolatie.

Voorkom onnodige CO2-uitstoot

Zomaar even 30% van alle CO2-uitstoot op de wereld wordt veroorzaakt door de verwarming die zich in een huis bevindt. Door het toepassen van gevelisolatie in je huis kan de CO2-uitstoot dus met een aanzienlijk percentage worden teruggebracht. Naast het feit dat CO2-uitstoot op deze manier bijzonder kan worden beperkt zorgt het er ook nog eens voor dat het wooncomfort behoorlijk kan worden verbeterd.

Omgevingsgeluiden worden beperkt

Los van het financieel rendement dat wordt geboekt door middel van gevelisolatie krijg je ook een voordeel met betrekking tot omgevingsgeluiden voorgeschoteld. Vooral mensen die in een drukke stad wonen krijgen vaak te maken met omgevingsgeluiden die tot in de woning kunnen doordringen. Die geluiden kunnen zeer storend zijn, maar door gebruik te maken van gevelisolatie kunnen deze geluiden aanzienlijk gefilterd worden. Hierdoor wordt de overlast zeer beperkt en kan je zelfs in een druk stadscentrum genieten van de rust en stilte in huis.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten