Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie voordelen

Mensen die er voor kiezen om vloerisolatie te plaatsen in huis kunnen na het plaatsen rekenen op verschillende interessante voordelen. Uiteraard doen de meesten deze investering omdat ze een extra bedrag willen besparen op hun energiefactuur. Toch brengt het plaatsen van vloerisolatie nog diverse extra interessante voordelen met zich mee die het wooncomfort aanzienlijk kunnen verbeteren en een meerwaarde kunnen betekenen voor je huis. Wij zetten graag de verschillende voordelen die zijn verbonden aan het plaatsen van vloerisolatie voor jou op een rij.

Meer comfort in huis

Op vlak van comfort zorgt het plaatsen van vloerisolatie er voor dat de temperatuur van de vloer voelbaar hoger zal komen te liggen. Globaal gezien kan een stijging van 4 graden worden opgetekend. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming is dit uiteraard een stuk meer. Dit zorgt er in ieder geval voor dat een koude vloer definitief tot het verleden behoort waardoor het veel aangenamer wordt om bijvoorbeeld op blote voeten in huis rond te lopen. Daarnaast zorgt vloerisolatie voor het voorkomen van tocht over de vloer en ook optrekkend vocht uit de kruipruimte wordt een halt toegeroepen.

Besparing op je energiefactuur

Zoals in de inleiding reeds aangegeven vormt de energiebesparing die kan worden gerealiseerd voor veel mensen nog steeds de belangrijkste reden om te kiezen voor het plaatsen van vloerisolatie. Doorgaans kan je er rekening mee houden dat er een energiebesparing kan optreden tussen de 5 en 7 kubieke meter gas per vierkante meter vloer. Dit klinkt op het eerste zicht niet zoveel, maar in de praktijk zorgt het voor een rendement dat overeenkomt met een rente van 8% op een spaarrekening per jaar… Niet onaardig dus!

Een gezonder binnenklimaat

Wat veel mensen tot slot niet weten is dat vloerisolatie tevens kan zorgen voor een gezondere leefomgeving in huis. Recente onderzoeken hebben immers aangetoond dat door het aanbrengen van vloerisolatie niet alleen de hoeveelheid huisstofmijt kan worden beperkt, bovendien wordt op deze manier ook vocht en schimmel voorkomen evenals condens op de ramen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het plaatsen van vloerisolatie brengt voor jou als inwoner van het huis een aantal bijzonder interessante voordelen met zich mee.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten