Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Waterkerende laag

Vocht in huis willen we natuurlijk niet. Het vocht is schadelijk voor je gezondheid en kan allemaal nare gezondheidsklachten met zich meebrengen zoals astma. Nu kun je door een goede woningisolatie en ventilatie je huis’gezond’ krijgen, maar soms is dit niet genoeg.

Vooral opstijgend vocht vanuit de grond wat zorgt voor vocht binnen en buiten het huis is een vervelend probleem in Nederland. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door een waterkerend laag te plaatsen, mits de uitvoering goed uitgevoerd wordt.

Wat is een waterkerende laag?

Een waterkerende laag plaats je in de opmetseling vanuit de fundering of het metselwerk dat met de grond in aanraking komt. Het bestaat uit een folie, maar soms bestaat het ook uit een of meerdere lagen waterdicht metselwerk. Belangrijk is dat het opstijgende vocht tegenhoudt zodat het niet in je voegwerk en tegels gaat zitten en uiteindelijk een weg naar binnen weet te vinden.

Zelf doen?

Vocht in huis is niet heel fijn en zoiets belangrijks als je fundering wil je gewoon goed hebben. Het is daarom ook raadzaam om dit te laten doen door een professional. Het plaatsen is een lastig klusje wat echt goed moet gebeuren. Het zou zonde zijn als je hier zelf mee aan de slag gaat en je later alsnog iemand moet inschakelen om het over te doen. Naast de extra kosten die hiermee gemoed zijn, is ook de extra overlast niet iets om naar uit te kijken. Denk hier goed over na en laat je informeren.

 

Offertes van vochtexperts ontvangen?

Kies voor een erkende vochtspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten