Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zoldervloer isoleren

Wanneer je een huis wilt laten isoleren, kun je dit op verschillende manieren laten doen. Zo kun je de muren, de vloeren, de kruipruimte en bijvoorbeeld de zolder laten isoleren. Bij een isolatie van de zoldervloer zal de woning over een houten constructie moeten beschikken.

Zolder renovatie, vloer isolatie

Wat zijn de voordelen van zoldervloer isolatie?

Het isoleren van de zolder is voordeliger dan het isoleren van het dak. Dit komt omdat de moeilijkheidsgraad vaak hoger is, waardoor isolatiebedrijven langer de tijd nodig hebben om het dak van isolatie te voorzien in vergelijking met zoldervloerisolatie.

Bij het isoleren van de zolder wordt die ruimte zelf niet geïsoleerd. Dit betekent dat koude of warme lucht hier alsnog gemakkelijk binnenkomt. In de meeste gevallen doet dit er niet toe, omdat de zolder niet of nauwelijks gebruikt wordt (zolder kan bijvoorbeeld dienen als opslagplaats).

Een ander voordeel is dat het isoleren van de zoldervloer vrij gemakkelijk is. Dit betekent dat het om een kleine ingreep gaat, waardoor de verbouwing niet zoveel voorstelt en je niet lang in de puin hoeft te zitten.

Hoe gaat men te werk?

Zoals al aangegeven is het isoleren van de zoldervloer een makkelijke opgave. Het wordt gedaan volgens hetzelfde principe als het isoleren van een spouwmuur. Er worden gaten in de vloer geboord en deze worden gevuld met een isolerend materiaal. Of er worden isolatieplaten gelegd.

Er zijn verschillende redenen om een zoldervloer te isoleren. Wanneer je de ruimte wel gebruikt, kan je isoleren omwille van geluidsoverlast op de verdieping onder de zolder. Contactgeluiden zijn erg dragend en kunnen ook heel storend zijn. Daarnaast zal een gebruikte zolder ook voorzien worden van verwarming en wil je elke ruimte in je huis zo optimaal mogelijk isoleren op gebied van warmte en energie. Wordt de ruimte niet gebruikt, dan kan een vloerisolatie op de zolder vermijden dat de warmte van de ruimte eronder stijgt en verdwijnt. Bovendien is een vloerisolatie vrij eenvoudig te plaatsen en niet zo duur. Je zult er dus heel wat bij winnen in beide gevallen.

Het plaatsen van zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie kan je plaatsen tussen het raamwerk van de vloer wanneer dit aanwezig is. Een andere mogelijkheid is het aanleggen van een zwevende vloer waaronder de isolatie dan komt te zitten. Wanneer je voornamelijk wilt isoleren op gebied van geluid is ook de keuze van je vloerbedekking belangrijk. Kurk is bijvoorbeeld ideaal om contactgeluiden te dempen. Bij het leggen van de isolatie, dien je er op te letten dat er geen open kieren of gaten blijven bestaan. Deze vormen al snel koudebruggen en bijgevolg ook warmteverlies. Vraag een gratis offerte en ondervindt zelf hoe snel en goedkoop je de zoldervloer kunt isoleren.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten