Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Achtergevel

De meeste mensen zijn bekend met het voordeel van een goede isolatie in huis. In de winter komt er nauwelijks koude lucht binnen en in de zomer ban je de warme lucht van buiten uit. Uiteindelijk ga je dit in positieve zin terug zien op de rekening van de energiemaatschappij en help je bij het verminderen van de CO2 uitstoot in Nederland.

Waarom isoleren?

Er kan enorm veel warmte verloren gaan wanneer je huis niet goed geïsoleerd is. De verwarming moet hierdoor harder werken en dit kost uiteindelijk meer energie. Bij het isoleren van je huis kan koude lucht niet meer binnenkomen, waardoor de verwarming niet zo hoog hoeft te staan en waarschijnlijk ook langer mee zal gaan. In de zomer werkt dit precies hetzelfde, maar dan praten we over de airconditioning. Het isoleren van de achtergevel is geen werk wat je zelf kunt doen. Het beste kun je hiervoor een professioneel isolatiebedrijf inschakelen.

Hoe gaat een isolatiebedrijf te werk?

De isolatiebedrijven laten hun aanpak aanhangen van het soort muur en jouw behoeften. Bij een spouwmuur, een dubbelmuur met een tussenruimte, wordt er speciaal materiaal tussen deze muren gespoten. Dit doet men via gaten die in de muur geboord zijn. Het kan zijn dat jouw huis geen spouwmuren heeft. In dit geval is een andere aanpak vereist. Er zijn over het algemeen twee mogelijkheden. De eerste is dat de achtergevel voorziet wordt van een isolatielaag. Dit wordt gedaan aan de hand van een spray.

Bij de tweede optie gaat men vanuit de binnenkant van de woning ter werk. Het voorziet de gevel van een isolatielaag. De uiterlijke kenmerken van de woning blijven op deze manier meer intact. Echter levert spouwmuurisolatie wel het hoogste rendement op.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten