Kozijnen van aluminium isolatiewaarde

Om te bepalen hoe isolerend een kozijn is, wordt gekeken naar de U-waarde van het kozijn. Deze U-waarde is bij ieder type kozijn verschillend, maar er zijn bepaalde gemiddelden waarnaar gekeken kan worden die rechtstreeks gelinkt zijn aan het materiaal. Deze zogenaamde U-waarden geven een zicht op het warmteverlies dat ontstaat over de oppervlak van één vierkante meter wanneer de temperatuur buiten met 1 graad Kelvin verschilt van de temperatuur binnen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn zal isoleren. Volgens het Bouwbesluit moeten kozijnen een U-waarde hebben die lager ligt dan 4.2. Natuurlijk is het in je voordeel om een kozijn te hebben met een zo laag mogelijke U-waarde, gezien dit een aanzienlijke besparing kan opleveren.

Kozijn van aluminium

De isolatiewaarde van aluminium kozijnen

Een standaard aluminium kozijn heeft een U-waarde van 6. Dit is erg hoog en voldoet niet aan de Nederlandse normen. In realiteit echter wordt een aluminium kozijn nagenoeg altijd voorzien van een koudebrugonderbreking waardoor de U-waarde verlaagd kan worden tot 1.7. Het principe van de koudebrugonderbreking is eenvoudig. Het zorgt ervoor dat de binnen- en buitenzijde van het kozijn elkaar niet aanraken gezien aluminium een sterke geleider is en anders veel kou zou doorgeven.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven