Vloeren badkamer (hout)

Tegenwoordig is de badkamer meer en meer een luxe plaats om je terug te trekken. Steeds meer mensen investeren in een sfeervolle, rustgevende badkamer en stappen weg van het witte tegeltjes idee. Dit houdt ook vaak in dat mensen meer hout willen toepassen in hun badkamers. Echter dit levert natuurlijk problemen op met de vochtigheid van een badkamer. Zo zijn ook houten vloeren niet langdurig bestand tegen vocht en dus is het niet ideaal voor je badkamer. Ook omdat het vocht gemakkelijk door het hout in je isolatie kan dringen. Gelukkig zijn er hier ondertussen allerlei oplossingen voor.

Wat zijn de alternatieven voor houten vloeren?

Als je wel echt de houten look in je badkamer wilt zijn er verschillende opties mogelijk. Er zijn steeds meer goede soorten laminaat die de houtlook met zich mee brengen en ook in de badkamer kunnen worden toegepast om het rustieke gevoel te creƫren. Toch is laminaat nog steeds niet de meest duurzame optie in een badkamer. Om dit goed te installeren is er toch vaak extra materiaal zoals rubberen strips nodig om de kieren goed af te dichten en bubbels in het laminaat te voorkomen. Er zijn tegenwoordig echter ook handyfloors. Deze vloeren zijn van kunststof, compleet waterproof. Het reageert niet op water en bovendien hebben ze ook nog een extra coating om waterschade extra te voorkomen.

Hoe zit het met houten ondervloeren?

Veel oude woningen hebben nog een houten ondervloer in de badkamer of keuken. Mocht je je badkamer renoveren is het aan te raden om deze oude ondervloeren te vervangen voor beton. Dit is niet alleen steviger maar garandeert ook betere isolatie. Eventueel kan je hier natuurlijk ook nog vloerverwarming in aanleggen.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven