Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie besparing

Het isoleren van de woning wordt steeds populairder. En dat is niet zo heel gek als je je bedenkt dat het isoleren van je woning flink wat geld kan opleveren. In dit artikel bespreken we hoe je met woningisolatie geld kunt besparen.

De energieprijzen zijn ook dit jaar erg hoog. Dit is voor veel huishoudens een goede reden om het energieverbruik te verminderen. Zo probeert men bewuster om te gaan met het gebruik van energie en overwegen vele huishoudens het isoleren van de woning.

Wat betekent woningisolatie?

Een goed geïsoleerde woning zorgt er voor dat koude of warme lucht van buitenaf niet binnen kan komen. Op deze manier slaat de kou niet op de muren, vloeren of het plafond, waardoor het aangenaam warm blijft in huis.

Het isoleren gaat als volgt. Het isolatiebedrijf brengt een isolatiemateriaal tussen de wanden, vloeren of het dak. Op het moment zijn er verschillende soorten isolatiematerialen op de markt. Dit materiaal zorgt ervoor dat koude en warme buitenlucht geen vrij spel heeft. Het isoleren van jouw woning duurt slechts 1 tot 3 werkdagen. Dit hangt af van de grootte van jouw woning.

Hoe bespaar je met isolatie?

Het is vrij simpel. In de winter werkt de verwarming constant om het huis te verwarmen. Dit kost energie, waar jij maandelijks of jaarlijks voor moet betalen. Op het moment dat koude lucht van buitenaf op de muren slaat, moet de verwarming extra hard werken om de woning warm te houden. Hierdoor valt er een hogere energierekening op de mat. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat het isoleren van de woning al binnen 4 jaar terug te verdienen is. Met name grote woningen kunnen flinke bedragen op jaarbasis besparen. Om deze reden zijn al veel huishoudens jou voor gegaan.

Video energie besparen
Hieronder een video van de Rijksoverheid over energie besparen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten