Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Binnenklimaat

Het binnenklimaat van een woning wordt voor het grootste deel bepaald door de kwaliteit van de lucht. In tegenstelling tot wat we zouden verwachten, is deze vaak alles behalve gezond voor ons. In sommige gevallen is de buitenlucht zelfs meer dan twee keer zo zuiver als de lucht die zich in het huis bevindt.

Gevolgen van een slecht binnenklimaat

Een slecht binnenklimaat is niet iets om licht over te gaan. Ongezond lucht kan heel wat gevolgen voor de gezondheid met zich meebrengen. Dit kunnen kleine ongemakken zoals hoofdpijn of moeilijk slapen zijn, maar ook huidaandoeningen of longproblemen worden gelinkt aan een ongunstig binnenklimaat. Vooral wie veel tijd in zijn woning doorbrengt, doet er goed aan het binnenklimaat te testen en indien nodig aan te passen.

Oorzaken van een slecht binnenklimaat

De grootste oorzaak van een slecht binnenklimaat is de combinatie van een goede isolatie met een slechte ventilatie. De normen voor isolatie liggen steeds hoger en dit heeft als resultaat dat de woning in die mate geïsoleerd is dat er geen lucht meer binnen of buiten kan. Wanneer er echter geen ventilatiesysteem is van dezelfde kwaliteit, valt de verluchting binnen het huis weg met als gevolg een ongezond binnenklimaat. Een gratis offerte helpt je op weg naar een beter binnenklimaat.

 

Offertes van ventilatiespecialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten