Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Binnenmilieu rapportage

Een binnenmilieu rapportage is een rapportage waarin het binnenmilieu wordt besproken. Het binnenmilieu is een term die eigenlijk alles omvat waardoor we het in huis behaaglijk of juist totaal niet behaaglijk zullen noemen. Het gaat dan dus om zaken als luchtvochtigheid, tocht, temperatuur en warmteverdeling.

Wanneer is een binnenmilieu rapportage nodig?

Een binnenmilieu rapportage kan erg handig zijn als je denkt dat het binnenklimaat in de woning op dit moment niet goed is, maar je geen idee hebt hoe dat kan. Er wordt dan naar een groot aantal zaken gekeken, waaraan je mogelijk weer handvatten kunt ontlenen om de leefsfeer in huis te verbeteren.

Wat komt er naar voren?

Uit een binnenmilieu rapportage kunnen tal van zaken naar voren komen die het leefklimaat negatief beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat het te vochtig is in huis. Een vochtige woning zorgt ervoor dat het sneller benauwd aanvoelt in huis en schimmels sneller zullen groeien. Wanneer het echt te vochtig is zullen er zelfs vochtplekken in huis ontstaan en kan behang loslaten van de muren. Ook is vochtige lucht veel lastiger te verwarmen dan droge lucht en voelt het veel minder prettig aan. Droge lucht is dus in huis het streven, en als het om wat voor reden dan ook te vochtig wordt, is het raadzaam dat zo goed als mogelijk de kop in proberen te drukken. Dat kan door betere afzuiging of ventilatie te laten plaatsen of door desnoods een luchtontvochtiger aan te schaffen. Vochtvreters doen hun werk overigens ook goed, maar het is verstandiger om de oorzaak aan te pakken (bijvoorbeeld slechte afzuiging en gebrekkige ventilatie) in plaats van de symptomen te bestrijden.

 

Offertes van vochtexperts ontvangen?

Kies voor een erkende vochtspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten